8 November 2020

Onze knappe Summer – Everlasting Eden of Staffalicious

Wat al een paar jaar in de planning zat is het omzetten van mijn website zodat ik het zelf makkelijker bij kan werken. De afgelopen weken heeft Dirk Renes heel veel werk verzet en het resultaat mag er zijn. Een heel andere look, overzichtelijker en makkelijker. Dankjewel Dirk!!!

De puppies van het Staffalicious E-nest zijn uitgevlogen. Het was druk maar weer zo ontzettend leuk! Ondanks de toestanden omtrent het Corona-virus hebben we met gepaste maatregelen toch steeds puppybezoek kunnen ontvangen en we zijn heel blij dat alle pups een geweldig thuis hebben gevonden. Voor ons is deze keer de puppytijd nog niet voorbij want onze roedel is uitgebreid met de komst van Summer. De keuze om een teefje aan te houden is nog best lastig geweest. 2 Brindle teefjes en 1 rode; een brindle erbij was leuk geweest voor de verdeling binnen de roedel, maar Summer bleef toch steeds, na alle overwegingen, er bovenuit springen. Summer is overigens niet zo rood als Gina en Daisy maar eerder reekleurig (wat geler van kleur). En waarom Summer; Charlie was drachtig tijdens de hittegolf en de pups zijn geboren tijdens de zomerstorm.

Gisteren, is als laatste, Levi (Extreme Eldorado of Staffalicious) ook naar zijn baasjes verhuist. Dat was wel even slikken want Levi bleef langer. Met Levi ben ik intensief bezig geweest omdat Levi wat extra aandacht nodig had. Tussen de leeftijd van 5 en 6 weken, begon ik te twijfelen over zijn gehoor. Hij lag altijd te slapen als de rest wakker was, hij reageerde niet terwijl de andere pups dat wel deden. Geen schrikreacties als er bijvoorbeeld iets op de keukenvloer viel. Ook de dierenarts die de 6 weken enting verzorgde, bevestigde onze twijfel. Levi kreeg ‘het stempel’, vermoedelijk doof. Zijn toekomstige baasjes waren ernstig teleurgesteld maar begrepen ook dat de eerste maanden je volledig thuis moet zijn voor een dove hond. En als hij inderdaad 100% doof zou zijn, hij beter naar mensen kon die hem dat konden bieden. Bij een dove hond kost het namelijk nog véél meer om hem op te voeden.

Wij hebben besloten om hem te laten testen; de zgn. BAER-test. Deze BAER-test is afgenomen bij Dierenkliniek Dijkshoorn in Zeist. Tot onze grote blijdschap en verrassing, bleek hij eenzijdig doof. Na 2 weken hebben wij weer contact opgenomen met zijn eigenlijke toekomstige baasjes. En natuurlijk waren zij ook meer dan blij verrast. Door deze positieve uitslag kan hij dus wél bij hun komen wonen. Gezamenlijk hebben we besproken dat het beter was voor Levi om wat langer binnen de roedel te blijven zodat hij nog het e.e.a. kon leren. Doordat de hersenen niet begrijpen wat ze met eenzijdig geluid aan moeten, liet het beeld zien dat hij doof was. Hij heeft dus moeten leren omgaan (ook al doet zo’n pup dat natuurlijk niet bewust) met zijn eenzijdige gehoor.

Ik mocht met Levi 3x naar WOOF-experience in Utrecht, waar ook Summer de puppy-cursus volgt, zodat hij indrukken op kon doen en ook alvast wat basisoefeningen kon leren. Dankjewel Angela den Boer voor de mogelijkheid, het heeft Levi heel erg geholpen. Hierdoor was hij ook al gewend aan het autorijden. Maar uiteraard ook de dagelijkse dingen aanleren was van belang. Levi had die 2 weken extra echt nodig maar natuurlijk was het ook leuk dat hij langer bleef. Maar toch zal ik het iedereen afraden om 2 puppies tegelijk op te voeden. Je komt soms oren, ogen en handen tekort; de laatste dagen samen waren Levi en Summer geregeld aan het donderjagen en dan werkten hun oren echt niet, hahaha. Het ga je goed mooi kereltje, je hebt geweldige baasjes, jij wordt een hele mooie, hopelijk goed luisterende Staffordshire Bull Terrier. Doe je best, XXX

Knap lief ventje

Ondanks dat wij geen enkele reden hadden om te denken dat onze Charlie ongemerkt doofheid (in erfelijke zin) door zou geven, zij hoort de muizen in de slootkant tussen het hoge gras piepen, hebben wij ook bij Charlie de BAER-test uit laten voeren. En ook bij Summer omdat zij, mits zij geschikt blijkt, de toekomst van onze kennel wordt. Gelukkig zijn Charlie en Summer allebei 100% horend. Nu nog luisteren…..

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken weer heel veel foto’s gemaakt. Deze zijn te zien in de rubriek Pup-info/E-nest.

15 september 2020

De eerste dagen na de bevalling waren pittig. Charlie had last van naweeën en was (vooral ’s nachts) behoorlijk onrustig en veel aan het hijgen.

Dierenarts Henk Soede, van Maatschap Dierenartsenpraktijk Lopikerwaard, kwam op vrijdagochtend een kijkje nemen, we wilden geen herhaling van de vorige keer. Zover was het bij lange na niet maar voordat we het weekend in zouden gaan wilde ik wel graag een controle aan huis. Ik laat me niet meer vertellen dat ik met het hele spul naar een praktijk moet komen.
(Lees ons verslag bij het vorige nest) Helaas was de dierenarts die 2 jaar geleden aan huis kwam, niet meer werkzaam en een ander uit diezelfde praktijk wilde niet komen. Omdat ik goede berichten had gehoord over de praktijk in Lopik heb ik die gebeld en uitgelegd wat er gaande was. Deze dierenarts besloot, terwijl we elkaar nooit eerder ontmoet hadden, om gewoon langs te komen. Charlie heeft een calcium-injectie gekregen want dit was de vorige keer ook de oplossing en het beeld leek nu weer dezelfde kant op te gaan. Gelukkig ging het een dag later al veel beter en kon het genieten beginnen.

Vandaag zijn de pups 3 weken. De oogjes zijn inmiddels helemaal open en het buikschuiven veranderde in een vorm van tijgeren en nu zijn de eerste wiebelige stapjes gezet. De pups groeien als kool en wegen nu tussen de 800 – 900 gram. Ook hebben ze hun eerste vleespapje gehad en dat werd vliegensvlug naar binnen gesmikkeld. Al 2 keer zijn de nageltjes geknipt en ze zijn voor de 1e keer ontwormd. Tante Daisy en oma Gina vinden het ook allemaal even leuk en (in tegenstelling tot de eerste dagen) Charlie vindt het ook prima dat zij geregeld even een kijkje nemen.

De pups worden steeds wijzer en ondernemender en staan voor de opening van de werpkist mama Charlie op te wachten. Hierdoor vond Charlie het heel lastig om erin te springen. Dit heeft ons doen besluiten om de kist maar te verwijderen. Puppies los in de ren met 3 weken leeftijd is wat eerder dan voorheen, maar met wederom zomerse temperaturen is het goed te doen.

Op 31 augustus, mijn verjaardag, zei Ruud: “Ik denk dat je cadeautje daar in de kist ligt”. YEAH, er mag een teefje blijven. Welke van de drie? Dat gaan we de komende tijd goed tegen elkaar afwegen. Wordt het de donkere brindle teef met het rode bandje, de brindle teef met de twee witte voetjes en het gele bandje of toch de rode teef met het groene bandje?? We nemen de tijd voor onze keus, het moeten eerst een beetje hondjes worden.

25 Augustus 2020

Het Staffalicious E-nest is geboren! Bij het vorige nest begon ik mijn verhaal: Op een mooie Pinksterdag maar  tijdens een stevige zomerstorm. Terwijl de wind flink aantrok zijn er tussen 19.00 uur en 00.30 uur 7 puppy’s geboren. 4 reutjes en 3 teefjes.

Ondanks dat de pups elkaar snel opvolgden was de aanloop lang en de bevalling behoorlijk pittig.

Gelukkig was de temperatuur weer normaal voor de tijd van het jaar want we hebben een 18 dagen durende hittegolf achter de rug. Waardoor de laatste weken van de dracht voor Charlie behoorlijk zwaar waren. Speciaal voor Charlie hadden we een aircooler gekocht zodat ze een continue koele luchtstroom voelde. Naar buiten ging ze alleen in de ochtend en ’s avonds na 20.00 uur.

In de rubriek Pupinfo/E-nest zal er weer een foto-overzicht gemaakt worden.

Maar…
Terwijl wij toeleefde naar nieuw leven kregen we op 16 augustus het vreselijke bericht dat Pip is overleden…

Veel te jong; geboren op 20 mei 2018 en overleden op 16 augustus 2020              

Och lief Pippekind,
Waarom nou jij?
In mijn handen geboren
Nog vaak van je mogen genieten
Nooit kunnen vermoeden dat ik je nooit meer zou zien
Liefste Pip, jij hebt voor altijd een plekje in mijn hart
Run free; Dixie Dynamite of Staffalicious

Pip is overleden aan de gevolgen van een obstructie in de slokdarm. Opereren bleek niet meer mogelijk, er was teveel schade. Spijtig genoeg heb ik dit viavia moeten vernemen; zoals ik al schreef in mijn vorige verslag, was er geen communicatie meer. Maar uiteraard heb ik een in memoriam op de Facebook-pagina van de kennel geplaatst en ik heb een condoleance kaartje gestuurd.

28 Juli 2020

Vandaag is de drachtecho gemaakt bij Charlie. En ja hoor, we mogen over 1 maand puppy’s verwachten uit een veelbelovende combi.

Na 2 geslaagde dekkingen en een beginnend buikje was het eigenlijk al duidelijk. Annemiek Hotting van Dierenkliniek Sleeuwijk heeft 6 embryo’s gezien.

We hebben al voldoende aanmeldingen en ook al kennis gemaakt met verschillende toekomstige pup-eigenaren. Door de Corona-crisis zijn er geen shows en kunnen we geen hondencursussen volgen. We zijn weer heel blij dat we zo veel buitenruimte hebben thuis zodat de honden heerlijk op eigen grond kunnen spelen. We hebben 2 schelpen met water staan en als we zin hebben kunnen we zelf ook een parcourtje uitzetten, speuren of frisbeeën.

Voor alles is een eerste keer, ook als fokker. Maar we hadden nog niet gedacht aan een overlijden van een hond uit ons nageslacht. Op 4 mei kregen wij te horen dat het broertje van onze Daisy is overleden. Uit ons 1e nest,  JAMES, Adonis Amadeus of Staffalicious, net geen 8 jaar oud.

Uit ons vorige nest hadden we het geluk om voor het eerst een co-ownership aan te kunnen gaan zoals te lezen viel eerder op deze pagina. Pip kwam geregeld 4, soms 5 dagen, bij ons logeren. Vaak was dit gekoppeld aan een weekend waarin we ook een hondenshow hadden. Ze was bij ons echt nog thuis, ze had haar eigen plekje en draaide lekker mee.

Toch hebben wijzelf de overeenkomst opgeheven. Om een lang verhaal kort te maken: Pip werd op te jonge leeftijd overvraagd. Hierdoor werd ze veel te gespierd, diagonaal overbelast en kreeg zij een elleboog/schouderprobleem.

Met een pup/jonge hond moet je geen lange wandelingen willen maken. Wandelen met een pup moet je opbouwen. Een jonge hond kan best eens een langere wandeling maken maar moet dan wel geregeld gedragen worden en de dagen erna de kans krijgen om te herstellen. Ons ras is zo hard voor zichzelf, zij zullen niet opgeven en altijd de baas blijven volgen. Hieronder een voorbeeld röntgenfoto van een pup. Zoals je ziet moeten de botten nog naar elkaar toegroeien.

Pip moest min of meer ‘gereset’ worden, algehele rust krijgen, ze heeft maandenlang (hydro)therapie gekregen. Wij vonden dat we haar niet meer konden inzetten om voor nageslacht te zorgen. Vreselijk jammer want Pip is niet alleen mooi maar ook nog eens vreselijk lief en makkelijk in de omgang; wij hadden het graag anders gezien. Wij hebben als fokker heel veel tijd, energie, geld  en vertrouwen gestopt in het ‘concept’ Co-ownership. Dit hebben we met veel enthousiasme, liefde en openheid gedaan. Daarom was de teleurstelling ook erg groot en hebben we besloten om voorlopig niet weer een dergelijke overeenkomst aan te gaan.

Spijtig genoeg raakte ook de communicatie verstoord. Daardoor, en om uit te sluiten dat de problemen van Pip niet genetisch zijn, hebben wij besloten om Charlie te laten röntgenen. Eerlijk gezegd hadden wij geen enkele aanwijzing dat de uitkomst niet goed zou zijn maar je kunt het nu eenmaal niet aan de buitenkant zien. Dierenarts Daan Kranendonk van Dierenkliniek Putten heeft Charlie uitgebreid onderzocht en vond haar een hele vriendelijke mooie hond met een mooie glanzende vacht. Hij heeft Charlie d’r knieschijven (dit was al eerder getest)  gecontroleerd;

conclusie PL = 0. De röntgenfoto’s van heupen en ellebogen waren heel snel gemaakt en de uitkomst was natuurlijk helemaal goed.

Kijk ook eens bij de rubriek ‘Links’. Daar vindt je o.a. een link naar diverse dierenklinieken. Waarom? Er is niks mis met de reguliere dierenarts dichtbij huis maar er zijn ook dierenartsen/praktijken die gespecialiseerd zijn. In de loop der jaren hebben wijzelf met onze honden ervaren dat een gespecialiseerde dierenarts/kliniek echt het verschil maakt. Voor fertiliteit en orthopedie hebben wij goede ervaringen bij AniCura Dierenkliniek Sleeuwijk. Voor tand- en oogheelkunde daarentegen zijn we heel goed geholpen bij Diergeneeskundig Specialistisch Centrum ‘De Wagenrenk’. En recentelijk de kundigheid bij dierenkliniek Putten mogen ervaren voor het maken en beoordelen van HD en ED foto’s. Wij zijn erg tevreden over deze klinieken daarom deze vermelding/links.

In 2019 is er natuurlijk ook nog het e.e.a. gebeurd. De eerste helft van het jaar hebben we onze Pip nog geregeld te logereen gehad.

Ook gingen we geregeld bij Pip in Amsterdam even kijken met 1 van de dames. We hebben gewandeld en geshowd. Ook met Gina weer een paar keer show gelopen want zij is nu een veteraantje.

We hebben op 22 april 2019, de 4e Staffalicious-wandeling/dag gehad. Een dag met heerlijk voorjaarsweer op het strand in IJmuiden en het Kennemer duingebied.

Bij Woofexperience Hondenschool heb ik een interessante lezing gevolgd. Bouw en Beweging door Wout Arxhoek. Maar ook met Charlie nog een paar workshops gevolgd; impuls controle en tricks.

Met Erno en Petra, de baasjes van Zorro, hebben we een leuke vriendschap opgebouwd en geregeld spreken we af om ergens te wandelen of bij hun in Almere te varen. Echter kwam er op Oudejaarsdag een einde aan de gezamenlijke wandelingen. Wat een leuke ontspannen dag had moeten worden werd een grote schrik en teleurstelling. We wilden de stress van het carbid schieten ontlopen en hadden afgesproken om met de baasjes van Zorro en Pip een strandwandeling te maken in IJmuiden en in het strandpaviljoen Beach Inn een hapje te eten. Echter toen we een kopje koffie zouden gaan drinken kreeg Zorro het heel erg benauwd. Om een lang verhaal kort te maken; dierenambulance op het strand, afgevoerd naar de dienstdoende dierenarts en urenlang in een zuurstofkamer verbleven. Wat een leuke dag had moeten worden was binnen een half uur voorbij. Zorro blijkt een vernauwing aan zijn luchtpijp te hebben. Dit komt eigenlijk alleen voor bij kortsnuiten. Zorro kan er oud mee worden maar moet zich wel rustig houden bij warm weer en langdurige inspanning is ook niet meer mogelijk.

Maar ook met Charlie d’r zusje Mika en haar baasjes Kimberley en Kevin hebben we nog een leuke wandeling gemaakt bij de Roestelberg.

En natuurlijk Saartje. Saar blijft ook altijd bijzonder, mijn flessenpup. Met Gina ben ik vorig jaar nog bij Saar geweest in Diemen en hebben we samen nog een leuke wandeling gemaakt.

En natuurlijk vieren we elke verjaardag van de honden met een kadootje en een cijfer van slagroom.

Januari 2019

Allereerst willen wij een ieder die onze website leest een gezond en liefdevol Nieuwjaar wensen. In november hebben wij met de honden een fotoshoot laten maken door Fotobia uit/in Veenendaal. Deze foto’s hebben we gebruikt voor onze kerstkaart.

Het heeft een erg lange tijd geduurd voordat onze website kon worden bijgewerkt. Dit had meerdere redenen; de drukke puppytijd, puppy’s die vakantie kwamen vieren, ellende met Charlie d’r oog, eigen gezondheid,
vele leuke en minder leuke andere bezigheden maar ook het feit dat de website nogal ingewikkeld is opgebouwd. Toch ga ik in deze update zoveel mogelijk delen van de afgelopen maanden!


Natuurlijk hebben we voor alle puppy’s uit het D-nest een fantastisch thuis gevonden. Toen we op de sociale media deelden dat er nog 3 (meest witte) puppy’s beschikbaar waren duurde het niet lang of de volgende stroom met reacties kwam binnen. Heel blij zijn we dan ook met onze 1e co-owner. Dixie Dynamite of Staffalicious, oftewel Pip, woont in Amsterdam en wordt verzorgd en verwend door Jasper Wiedeman. Mooie Pip blijft op naam van de kennel staan en mag in de toekomst voor nageslacht zorgen als alles goed gaat.


We hebben een heerlijke puppytijd gehad met heel veel mooi weer zodat de puppy’s veel buiten hebben gespeeld in de tuin, in de buitenren maar ook meermaals naar buiten zijn geweest in de doggyride en later samen met Gina, Daisy en Charlie lopend aan een riempje. Veel foto’s uit de puppytijd zijn te zien in de rubriek Pupinfo/D-nest

Een paar puppy’s bleven wat langer dan de gebruikelijke 8 weken omdat hun nieuwe baasjes dan gelijk vakantie hadden en alle tijd voor hun nieuwe huisgenoot. En natuurlijk bleef Pip, ons co-own hondje het langst en komt zij geregeld bij ons logeren zodat ze in ons roedeltje blijft passen. Weer andere puppy’s kwamen na een paar weken bij ons vakantie vieren omdat hun baasjes hun vakantieplannen al hadden vastgelegd voordat hun puppy op hun pad kwam. Voor ons als fokker is het niet meer dan normaal om dan ervoor open te staan om de puppy’s tijdens de vakantieperiode op te vangen; maar vooral hebben wij hierdoor extra tijd gekregen om van onze fantastische puppy’s te genietenen om mooie (en veel) foto’s te maken.

Op 20 oktober, toen de puppy’s 5 maanden oud waren, hebben we een puppy-reunie georganiseerd bij ons thuis. Dat was erg leuk; we hadden verschillende zoek/snuffelspelletjes, een klein parcourtje met een aantal opdrachten en na afloop kreeg iedere hond een goodiebag. Iedereen, baasjes en honden hebben zich heel goed vermaakt en leuk contact met elkaar gehad. We kunnen dan ook met trots zeggen dat het wederom gelukt is om een leuke dag te organiseren met hele leuke mensen. Dus fanatstische baasjes voor onze puppy’s; missie geslaagd!

In 2018 was er een babyboom bij de Staffalicious honden van het B-nest.
Het is best bijzonder dat van de 7 honden er 3 een minibaasje bij hebben gekregen. Bij deze dus nogmaals gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding; Djaily van Shirley en Bruno kreeg een babybroertje genaamd Bodi.Zizou van Chanel en Jimmy kreeg ook een babybroertje met de naam Joseph. En op de foto zien we Jack van Sabrina en Roy met zijn babyzusje Mees. We hebben van de papa’s en mama’s gehoord dat hun hondenkind al dikke vriendjes is geworden met het nieuwe minibaasje.

Heel veel geluk samen!

Maar naast heel mooi nieuws zijn we afgelopen september ook opgeschrikt door minder goed nieuws over Rambo, Brother Bokito of Staffalicious uit het B-nest. Rambo kon van het ene op het andere moment zijn achterpoten niet meer gebruiken en bleek een ruggenmerginfarct te hebben gehad. Rambo heeft dagen in de dierenkliniek gelegen en moest wekenlang in de bench herstellen. Zijn baasjes hebben Rambo wekenlang moeten ondersteunen om hem in de tuin te kunnen laten plassen/poepen. Ook kreeg hij fysiotherapie en moesten er thuis oefeningen gedaan worden. Wonderbaarlijk hoe Rambo zich herstelde; iedere week maakte hij grote stappen. Eerst kwam er rechts wat meer gevoel terug en na een paar dagen kon hij al staan. Na een week kon hij lopen maar zonder zijn linker achterpoot te gebruiken. Na 3 weken liep hij weer een paar stappen op 4 poten. Sterker worden duurde nog wel een paar maanden. Doordat zijn baasjes, Eduard en Lily, direct goed hebben gehandeld, doordat Rambo verder gezond en sterk is, door de zorg van de dierenarts maar vooral door de wekenlange ondersteuning en de liefdevolle zorg van zijn baasjes, is Rambo weer zo goed als volledig hersteld!

SHOW! Jazeker, dat hebben we ook nog ondernomen. En wij niet alleen want ook Tamara met puppy Dexx heeft een showtje gelopen op 11 november in Heteren. Dynamite Devil of Staffalicious werd Beste Puppy!! Gefeliciteerd knappe Dexx!Wij zijn op 29 september naar de Staffordtimes geweest met Charlie en Pip. Een buitenshow ‘for fun’ en een goede oefening voor Pip. Haar eerste showervaring en ze stal vele harten. Beide hadden een mooi keurrapport maar helaas geen plaatsing. Maar…..op zondag 28 oktober gingen we op pad voor Pip haar eerste grote show in Den Bosch. Pip heeft daar een prachtig keurrapport gekregen van keurmeester van der Horst.
Dixie Dynamite of Staffalicious werd BESTE BABY van het ras, YEAH!

Sinds 30 november hebben we een veteraantje in huis. Onze Gina is 8 jaar!
Hieronder het stukje tekst wat ik deelde in de groepsapps van het B, C en D-nest.

HOERA

Lieve, lieve mooie Gina
Pure Perfection of Red Passion
Vandaag ben je alweer 8 jaar
Onze eerste grote Staffordliefde
Wat gaat de tijd toch vreselijk snel
Vanaf vandaag ben je officieel een veteraantje

Iedere dag weer zijn wij blij met jou
Altijd zwaait jouw staart en ben je blij,
ook al zijn we maar eventjes weg geweest
Iedereen die bij ons binnenkomt wordt enthousiast begroet.
Dol op kindjes maar ook andere honden mogen bij ons op bezoek komen
Want als jouw baasjes zeggen dat het goed is dan vertrouw jij daar op
Je voelt precies aan hoe wij ons voelen maar ook,
hoe de andere honden zich voelen
Wel heeft die gevoeligheid ook een keerzijde,
want er zijn ook wel dingen die je heel erg spannend vindt
Maar dan kom je vragen of we je willen helpen,
en natuurlijk doen we dat dan
Sport en spel vindt je helemaal geweldig, je wilt alles voor ons doen
frisbeeën (alleen het woord al) is jouw favoriet

Moeder en oma van het Staffalicious-nageslacht
Je bent echt moederoverste, Gina regelt het wel
Of het nou gaat om een speeltje uit de tuin halen,
ons duidelijk maken dat we een koekje bij de koffie zijn vergeten,
ruw spel sussen tussen je dochters Daisy en Charlie,
mens en dier troosten, puppytandjes poetsen
En zelfs je eigen eten teruggeven aan de puppy’s, ook aan je kleinkinderen
Gina de Nannydog, een echte Staffordshire Bull Terrier

Lieve, lieve mooie Gina, gefeliciteerd heerlijke knappe hond
Nog iedere dag leer ik van jou en ben ik trots op wat je ons geeft
En het allerbelangrijkste……
Iedere dag houden wij van jou en jij van ons!

Dikke knuffel van je vrouwtje

Wat hebben we op de planning……

Ik ga een 3 daagse cursus volgen voor fokkers, altijd goed om kennis te vergaren en een certificaat te scoren.We zullen met Pip nog meermaals gaan showen.De 4e Staffaliciousdag staat gepland en de uitnodiging is verstuurd En wat de puppyplanning betreft……we zijn aan het rondkijken voor een geschikte reu voor Charlie haar 2e nest, aan het einde van 2019. En medio 2020 voor onze mooie Pip. Maar vooral zullen we zoveel mogelijk genieten van en met onze honden!

17 juni 2018

STOP de tijd; het gaat zo hard. De pups zijn vandaag 4 weken oud en ze doen het allemaal hartstikke goed. Ze wegen nu tussen de 1,5 en 2 kilo. Ze eten brokkenpap en vleespap maar lurken ook nog erg graag bij mama Charlie.

Ondertussen krijgen we geregeld puppybezoek van de toekomstige pup eigenaren die al helemaal verliefd zijn op ‘hun’ hondje. Maar ook veel familie en vrienden komen geregeld even knuffelen. We zijn ons bewust van de komende vakantieperiode en er zullen dus ook pups langer blijven maar ook later in het jaar terugkomen vanwege vakantie.

Op dit moment zijn er nog 3 pups beschikbaar; de pups met het meeste wit. Dus 2 reutjes, 1 met rode vlekken en 1 met zwart/brindle vlekken en 1 teefje, eveneens met zwart/brindle vlekken. De toekomstige puppybaasjes hebben ook al een roepnaam aan ons doorgegeven. Het meest donkere meisje gaat Djill heten,het rode reutje gaat Storm heten en het rode reutje met witte kraag krijgt de naam Dexx. Allemaal leuke stoere namen!

Ook zijn de stamboomnamen goedgekeurd door de Raad van Beheer en heb ik ze gekoppeld aan de pups.

Reutjes:
DIZZY DESPERADO of Staffalicious

DYNAMITE DEVIL of Staffalicious
roepnaam Dexx
DOWNTOWN DUDE of Staffalicious

DUTCH DAYDREAM of Staffalicious
roepnaam Storm

Teefjes:
DIXIE DYNAMITE of Staffalicious

DESIRABLE DREAM of Staffalicious
roepnaam Djill

Vorige week, toen de pups 3 weken oud waren zijn ze voor de eerste keer ontwormd en ook zijn al een paar keer hun nageltjes geknipt want dat is voor de buik van Charlie iets vriendelijker. Het ontwormen hebben we bewust een week later gedaan omdat Charlie in de eerste week na de bevalling antibiotica had en dit ook in de melk van de pups terecht komt. Jammer maar het was nu eenmaal nodig! Dus nu doen we het met 5,7 en 9 weken nogmaals. Daarna kan het tot een half jaar maandelijks. De eerste 2 keer ontwormen we met Drontal en daarna met Milbemax.

De afspraken voor het chippen en de eerste enting bij de dierenarts zijn gemaakt. Op vrijdag 29 juni komt Tessa van Lammeren chippen. Wij kennen elkaar van de KV Nieuwegein dus dat wordt ook nog heel gezellig! De maandagavond erna, op 2 juli, gaan we naar Dierenkliniek Benschop/Oudewater om alle pups te laten enten en voor hun gezondheidscheck.

Komende tijd zullen de pups meegaan wandelen in de doggie-ride en buiten spelen in de ren in de tuin. En uiteraard zullen ze geregeld in de keuken rondrennen en veel geknuffeld worden door grote en kleine mensen. Wij gaan genieten!



26 Mei 2018

Eindelijk nieuws!

Op zondag 1e Pinksterdag, 20 mei 2018 zijn ze geboren. De puppy’s van Charlie en Boy.

Stuitbevalling en troebel vruchtwater dus snel helpen verlossen

Na 2 onrustige nachten, begon de bevalling zondagochtend door te zetten.
De aanloop duurde best lang maar toen Charlie begon te persen kwamen er tussen 15.30 uur en 17.05 uur 5 pups ter wereld.

Nummer 6 kwam een uur daarna maar nummer 7 liet erg lang op zich wachten. Zó lang, dat we rond 23.00 uur besloten de dienstdoende dierenarts van Dierenkliniek Benschop/Ouderwater te bellen. Dierenarts Lucy van Marwijk vond 5 uur er tussen voor de laatste pup, reden genoeg om in te grijpen en de laatste pup dan toch maar te halen d.m.v. een keizersnede. Dus alles pakken en klaar maken om te vertrekken. Zelf ook even opfrissen en een andere broek aan, ik was dus boven toen Ruud ineens riep dat ik moest komen. Pup nummer 7 had toch besloten om uit zichzelf te komen; GELUKKIG!

Maar de reden waarom we dit heugelijke nieuws niet gelijk hebben gedeeld is omdat we helaas afscheid hebben moeten nemen van een teefje. Dat is heel erg spijtig maar kan nu eenmaal gebeuren. Maar vooral ook omdat Charlie vrijwel gelijk na de bevalling ziek werd. Ze had enorme last van naweeën, het is ook niet niks om in anderhalf uur tijd 5 pups te werpen. Ze bleef maar hijgen, het was natuurlijk ook erg warm zomerweer. Charlie kreeg steeds opnieuw een koude koelband om en ik probeerde haar liezen en oksels ook steeds met natte doeken te koelen. Voor de zekerheid kwam maandagochtend, dierenarts Alix van Zijl thuis om haar te controleren. Charlie kreeg pijnstillers vanwege de naweeën en de enorm zware melkklieren. Maar het ging echt niet goed, ze was verre van zichzelf, dus ’s avonds met het hele spul naar de kliniek in Oudewater waar ze bloed hebben afgenomen om te controleren of ze een calcium tekort zou hebben.

De waardes van de nierfunctie, glucose en calcium waren goed. Omdat ze geen uitvloeiing had en dus ook koorts werd er door dierenarts Joni Aarse besloten dat ze antibiotica erbij kreeg. Maar ze kreeg ‘s nachts nog hogere koorts (40,3) en dat heeft mij doen besluiten om Ruud wakker te maken en midden in de nacht naar dierenkliniek Sleeuwijk te rijden. Charlie had totaal geen rust, ze heeft anderhalve dag lang gehijgd en ze was vreselijk onrustig waardoor de pups soms geen kans kregen om te drinken. Eenmaal in Sleeuwijk, om 04.30 uur, kreeg Charlie een sedatie om haar tot rust te laten komen en is er opnieuw bloed geprikt. Wederom waren de waardes goed maar door het beeld wat Charlie liet zien heeft dierenarts Imkamp toch besloten om haar calcium in te spuiten.

Charlie met koelband en haar kroost; we zijn heel gelukkig met weer zo’n mooi gevarieerd nestje.

1 zwart teefje (misschien donker brindle) met een klein beetje wit
1 wit teefje met een zwarte vlek op d’r kontje
1 rood reutje
1 rood reutje met een witte rand om zijn nek
1 wit reutje met rode platen
1 wit reutje met zwarte (misschien donker brindle) platen

Toen we ’s morgens om 9.15 uur weer thuis waren was Charlie nog steeds een beetje suffig en voor het eerst ging ze toen languit in de werpkist liggen. Hiermee was het leed echt nog niet geleden maar de pijnstilling, antibiotica en calcium moesten nu hun werk gaan doen. Uiteraard wil je dit allemaal liever niet maar een keus was er niet! Woensdag ochtend zag ik voor het eerst weer in de ogen van Charlie dat ze weer de oude begon te worden. Er kwamen steeds meer momenten van rust. En vanaf dat moment ging het steeds een beetje beter. Ik heb ruim een week bij haar geslapen, nou ja…..in 4 nachten 7 uur is niet echt veel. Vrijdagochtend kwam ze bij me op het matras liggen en toen heb ik haar verteld dat het echt de laatste nacht was dat het vrouwtje beneden had geslapen en heel graag weer naar haar eigen bed wilde gaan. Maar uiteraard wel met de camera op mijn nachtkastje.

Het genieten is voor Charlie en ons begonnen maar ook ‘oma’ Gina en ‘tante’ Daisy zijn reuze nieuwsgierig naar de pups en Charlie is zo lief dat ze het ook zonder gegrom toelaat om hun te laten snuffelen. Alle pups groeien goed en 3 zijn er nu al meer dan 500 gram. Trots op ons roedeltje!





19 April 2018

Vandaag kunnen we mooi nieuws melden! Charlie is drachtig!

En dierenarts Annemieke Hotting – de Boer telde maarliefst 7 prachtige vruchtzakjes met kloppende hartjes.Het eerste beeld, toen de echokop op Charlie haar buik werd gezet was gelijk een shot met 3 pups, WOW!
De eerste keer telde ze er 6 maar daarna nogmaals, en nogmaals, en nogmaals en toen kwamen we toch echt op 7!!! Zo moeder zo dochter, onze Gina had tenslotte ook steeds een 7-tal. Als alles goed gaat dan zullen ze rond 23 mei geboren worden.

Het begon op 7 maart toen Charlie loops werd; op dag 9 (15/3) zijn we voor de eerste keer progesteron gaan prikken. Dit bleek nog erg laag te zijn: 0.5. 3 dagen later (18/3) opnieuw geprikt maar toen ook nog laag met een waarde van 2.2. Echter weer 2 dagen later (20/3) stond ze ineens op 7.3 en kregen we een dekadvies voor de volgende dag. Op woensdagmiddag 21 maart hadden we dus een date met Juanita Mulder en Boy en is Charlie voor de eerste keer gedekt. De 2e dekking was op vrijdagochtend 23 maart en in tegenstelling tot wat ik gewend was; wilde Charlie maar wat graag naar Boy, hahaha. Al na 10 dagen zag ik dat ze geregeld wat slijm verloor en dat is een goed teken. Ook werd Charlie al wat voller maar ik weet ook hoe het is wanneer ze schijnzwanger blijken te zijn dus bleef ik voorzichtig. Maar toen ze eenmaal 3 weken ‘onderweg’ was, toen werd het steeds overtuigender. Nu dus nog 5 weken geduld en dan genieten van de puppytijd! Wij hebben er zin in.

9 November 2017

De afgelopen maanden heb ik me bezig gehouden met het zoeken naar een rode reu! We willen voor het 4e nest graag weer rode pups. Wij hebben in Golden Boy of Red Passion gevonden wat wij graag zien voor onze Charlie om samen voor mooi nageslacht te zorgen.

Dank je wel, Juanita en Bas van Red Passion Staffs voor het mogelijk maken van deze combinatie! Voor 1 of meerdere pups zijn wij op zoek naar toekomstige pupeigenaren die er voor open staan om een zogenaamd co-ownership aan te gaan met ons. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we hier graag meer over.

Uiteraard hebben we de gezondheid van Charlie laten testen.
Een uitgebreide DNA-test voor Rasgroep 3 bij het van Haeringen Instituut, waar vele ziektebeelden zijn getest waaronder ook de belangrijke L2HGA en HC. Charlie is overal vrij van!!! Ook hebben we een verklaring van de dierenarts dat er geen aanwijzingen zijn voor PL; dit is ook terug te zien in de DNA-test.




29 oktober 2017

Wat een sprong in de tijd! Maar er is genoeg gebeurd hoor! Het is gewoon een feit dat als je geen pups op komst hebt of hebt liggen dat er minder druk zit op het bijwerken van de website. De klad raakt er in, mede doordat er toch ook via Facebook en Instagram nieuws gedeeld wordt.

Nu dus eerst terug naar waar we geëindigd zijn….

Opgroeien gaat snel en Charlie is alweer bijna 2 jaar. Charlie is graag met haar zus en moeder in de tuin. Echter vindt ze het wel nodig om de waakhond uit te hangen en kan ze zich geregeld laten horen wanneer er honden voorbij komen of mensen bij ons het erf op komen.

Er zijn in de zomer van 2016 dus geen pups geboren uit de combinatie Daisy X Barack. Helaas bleek Daisy voor de 2e keer leeg te zijn. Alles heeft een reden en blijkbaar heeft dit zo moeten zijn. Iedere keer als Daisy iets te enthousiast in de tuin had gespeeld of in het park of bos had gerend liep ze kreupel. Haar herstel na haar TTA-operatie is eigenlijk nooit 100% geworden. Dus na controle in Sleeuwijk bleek dat aan haar andere poot toch ook de kruisbanden waren gescheurd. Een operatie was de enige keuze. Omdat ze zoveel had meegemaakt en dus 2x na een dekking was leeg gebleven hebben we er voor gekozen om haar ook gelijk te steriliseren. Helaas bleek dat het leed hierna nog steeds niet geleden was…. Daisy heeft ook een probleem aan haar rug. Juist daarom blijft het lastig om volledig te herstellen. Ook heeft ze eind 2016 2x een epileptische aanval gehad, daarna maanden niks. Maar in juni dit jaar, toen Ruud 3 weken in het ziekenhuis lag, kreeg ze 2 dagen achter elkaar een aanval. Hiervan herstelde ze erg langzaam en in overleg met de dierenarts hebben we toen besloten om aan de medicatie te gaan. Daisy gaat regelmatig naar dierfysiotherapeute Ramona Schalkwijk; inmiddels zit ze eigenlijk heel goed in haar velletje en hopen we dat ze nu eindelijk eens een poosje ‘gewoon hond mag zijn’.

Vorig jaar, 15 mei 2016, hebben we de 3e Staffalicious-wandeling gelopen voor een goed doel; KIKA. Een zeer geslaagde dag die we zijn begonnen in de kantine van de Kynologen Vereniging Nieuwegein. Na een drankje en wat lekkers zijn we naar buiten gegaan waar we op het veld over een klein parcourtje wat konden spelen en natuurlijk veel foto’s hebben gemaakt.
Daarna zijn we vanaf de grote parkeerplaats gestart met de wandeling.
Voor alle Staffalicious-honden had ik sjaaltjes gemaakt. Omdat we met nog jonge honden liepen hebben we de wandeling wel wat aangepast maar het was een succes!

Charlie en ik zijn heel erg druk geweest met showen. Hiervoor hebben we op de KV Nieuwegein ringtraining gevolgd maar ook in Amerongen bij Wendy van Oosten. We hebben veel mooie keurverslagen gekregen met de scores Zeer Goed en Uitmuntend, meerdere keren ook gekwalificeerd en ook zelfs in de erering gestaan.

Het is alweer even geleden maar ik heb een lezing van de Raad van Beheer bijgewoond; Huidige inzichten over vaccinaties bij de hond. Ik vond dit erg interessant omdat er veel uitleg over de vaccinaties en over het titeren werd uitgelegd. Waarom jaarlijks enten? Afgelopen zomer heb ik Gina, Daisy en Charlie ook laten titeren. Met name voor Daisy vond ik dit van belang. Dit houdt in dat er via bloedonderzoek wordt gekeken
of de hond voldoende is beschermd tegen de ziektes waarvoor ze zijn ingeënt.Tot onze grote verbazing waren ze geen van alle voldoende beschermd!!! En ze hebben altijd alle vaccinaties op tijd gehad. Je kunt dus blijkbaar over-vaccineren waardoor de entingen niet aanslaan en daarvoor is het dus mooi dat je die waardes tegenwoordig kunt testen (titeren).Gina en Charlie hebben we vervolgens volledig laten inenten maar met Daisy ben ik naar Laura de Haan, een homeopathisch dierenarts gegaan.In overleg hebben we besloten om haar geen Lepto 4 injectie te geven. Lepto is de bescherming tegen de ziekte van Weil. De Lepto 4 (maar ook de oude Lepto 2) is voor honden met epilepsie een trigger voor een aanval. Echter is de bescherming, net als bij de griepprik voor mensen, maar gedeeltelijk. Zowel bij griep als bij de ziekte van Weil is de vaccinatie maar tegen 4 verschillende soorten griep/Weil; terwijl er veel meer varianten zijn waar je evengoed ziek van kunt worden. Altijd een achterhaald verhaal dus. De overige entingen heeft Daisy wel gewoon gehad maar dan wel in combinatie met druppels voor de duur van 3 weken om de enting ‘te ontstoren’. Dit houdt in dat het lichaam minder hard hoeft te werken tegen de stoffen die er zijn gevaccineerd. Volgend jaar gaan we opnieuw titeren en dan hopen we dat we net als vele anderen hondeneigenaren te horen mogen krijgen dat ze voor een aantal jaren beschermd zullen zijn. Dus geen onnodige vaccinaties meer voor ons.

Ook heb ik een lezing bijgewoond bij Hondenschool Woofexperience in Utrecht. Deze hondenschool is recentelijk overgenomen door collega-fokker en vriendin Angela den Boer. Spreekster Marjoleine Roosendaal vertelde heel boeiend over het onderwerp; Inteelt en Outcross. Door haar verhaal heb ik een heel andere kijk gekregen op kruisingen maar…..deze moeten weloverwogen gemaakt zijn! En dan ook alleen in het voordeel van de rashond en niet zomaar omdat beide ouderdieren zo leuk zijn,
zonder je te verdiepen in de raseigenschappen.

Het blijft voor ons als fokker een enorme voldoening geven dat we geregeld berichtjes en foto’s mogen ontvangen van het Staffalicious nageslacht. Ook worden we soms verrast met een bezoekje; afgelopen zomer kwamen op een zomerse dag Saar en Mika spelen in de tuin. En iets langer geleden kwam als verassing Nico met zijn baasje een kort bezoekje brengen en spelen met zijn Staffalicious familie.

Op een mooie zomeravond zijn we met ons drietal ook een keer naar Vianen gereden om af te koelen. Gina en Daisy vinden het heerlijk om in het water te liggen, dit doen ze thuis in de schelpen ook. Zwemmen vinden ze niet zo leuk, ze hebben liever vaste grond onder hun voeten. Charlie ook maar dan wel geheel droog! Charlie houdt helemaal niet van water en gaat niet uit zichzelf afkoelen.

In 2016 en 2017 zijn we met de honden een weekend naar Europarcs Resort Veluwemeer in Nunspeet geweest. En beide keren hadden we prachtig weer. Echt een zonvakantie en even helemaal niks te hoeven doen, zien wij als baasjes uiteraard ook wel zitten maar we hebben thuis een geweldige plek waar wijzelf en de honden bij mooi weer lekker buiten leven.