10 maart 2014

Naast alle puppendrukte is het seizoen voor het sporten met de honden ook weer begonnen dus afgelopen zaterdag is Daisy weer lekker gestart met Behendigheid! En het ging, na maanden winterstop, hardstikke lekker. Super om weer bezig te zijn! Woensdag is het de beurt aan Gina. Het flyballen zal niet vanzelf gaan en we zullen, vanwege de hangbuik, een ‘Medical Petshirt’ (rompertje) bij haar aandoen zodat ze niet steeds tegen de hordes tikt met haar tepels. Ook zullen we op het laagste niveau springen. Het maakt allemaal niet uit als Gina het maar weer leuk vindt daar gaat het om!

Wat een heerlijk weer! Daar treffen we het echt heel erg mee! Inmiddels vinden de pups het heerlijk om naar buiten te gaan; we hebben de buitenren verplaatst naar de vlonder achter het huis vanwege de wind en daar hebben ze gistermiddag heerlijk gespeeld en geluierd. Er is weer heel wat afgeknuffeld en er wordt volop gespeeld met Gina en Daisy. Meerdere keren per dag spelen de pups los in de keuken en dat is altijd dikke pret!

Papa Rossi is zijn kroost komen bekijken! Afgelopen zaterdag zijn Jan-Willem en Petra samen met kleine Emma en stoere bink Rossi gezellig nog een keertje bij de pups komen kijken. Rossi vond het wel interessant en heeft in de puppyren zijn kroost van dichtbij bekeken maar volgens mij vond hij ravotten met Gina en Daisy in de tuin even leuk.

Vandaag was een stressvol dagje voor de pups want vanmorgen zijn ze gewogen op de nieuwe weegschaal om vervolgens weer ontwormd te worden met dat ‘vreselijk vieze spul’. Bah bah, wat vonden ze het smerig; de volgende keer is het gelukkig een pilletje. Het gemiddelde gewicht van de pups was vandaag op de leeftijd van 6 weken; 3000 gram. En daarvan was Saar de lichtste met een gewicht van 2330 gram en Rambo de zwaarste met een gewicht van 3485 gram. Vanmiddag was hun eerste autoritje, naar dierenarts Nicolette Reijneveld van DAP Benschop, voor de eerste inenting en controle. Driedubbele stress maar alle pups hebben nu hun paspoort. Gelukkig is het net als met baby’s; ze zullen deze ervaring zich niet meer herinneren.

We hebben de dag toch nog verrijkt met een vrolijke bezigheid, nl. samen met Gina en Daisy op het gras gespeeld. Eerst Nico en Jack, daarna Rambo en Koda en als laatste de dames Zizou, Djaily en Saar. Dat was dolle pret en ze renden heerlijk achter elkaar aan. Voor sommigen was het even wennen maar er waren er ook bij die alweer verder wilden, dwars door de ‘zandbak’ en ook even op het grind. Daarna lekker de buikjes vol gegeten, een slokje bij Gina en toen heerlijk knorrend en druk dromend van alle indrukken van vandaag in diepe slaap…….

Published by