11 Januari 2016

Alweer een week voorbij! Bah, het gaat veel te hard. Maar we klagen niet want het gaat super met mama Gina en haar kroost! Ook pupje Geel gaat als een speer, ze is inmiddels zelfs niet meer de lichtste in gewicht! Grote zus Daisy vindt zichzelf zo af en toe wel een beetje zielig en is soms beledigd want het baasje en vrouwtje zijn erg druk met de pups. Ze is wel heel erg lief voor de puppy’s en zou zich er graag mee gaan bemoeien maar omdat ik haar verdenk van een lichte schijnzwangerschap, want ze laat o.a.’s morgens haar brokken staan en wil niet echt graag naar buiten (behalve dan in de tuin). En ondanks dat ze, net als Gina, opspringt als er een puppy ligt te piepen omdat het bijvoorbeeld niet lukt om om te rollen of dat hij/zij onder 3 broertjes en zusjes ligt, laten we haar nog maar niet in de puppyren. Als de puppyren verschoond wordt dan moet het hele spul even ernaast liggen en dan komt Daisy natuurlijk ook even kijken.

De eerste grote stap naar vrijheid is ook gemaakt want de werpkist is weer verhuisd naar zolder en de pups zitten nu in de puppyren; dit gaf wel enige onrust bij de kleine frutsels want dat vonden ze wel heel veel ruimte ineens. Sommige pups vonden het zelfs een beetje eng want nu moesten ze ineens veel meer hun best doen om mama Gina te bereiken en als je nog niet van die stevige pootjes hebt is dat een hele opgave!

De pups wegen nu tussen de 1,4 en 1,6 kilo. De afgelopen week heb ik voor de nacht wel alle pups een flesje aangeboden zodat ze met een volle buik gingen slapen. Dan konden wij dat namelijk ook! Gisteren hebben de pups voor het eerst pap gekregen. Puppymelk met gemalen puppybrokken en rijstebloem. Ze vonden het heerlijk en de verwachte ondergekliederde bende viel reuze mee. Maar toen het bijna op was en de ene na de andere pup voldaan was mocht mama Gina erbij om de restjes op te likken en de pups te wassen.

Zondag zijn ook de baasjes van papa Buffel naar de pups komen kijken. Rob en Jacqueline Boots van Jarostaffs waren heel benieuwd naar het eerste nageslacht van Buffel en waren ook zeer enthousiast over de pups.
Voor alle pups hadden zij een kadootje meegebracht; superleuk en die worden uiteraard toegevoegd aan het puppypakket. Op 6 februari dan organiseren we een puppyparty in de kantine van de Kynologen Vereniging in Nieuwegein waar Rob en Jacqueline samen met Buffel ook aanwezig zullen zijn. We zetten dan een gedeelte af voor de puppy’s waar ze kunnen spelen en waar natuurlijk volop geknuffeld kan worden. We nemen speelgoed en kleden mee en voor de toekomstige pupeigenaren is er uiteraard een kopje koffie of thee met wat lekkers. De uitnodiging volgt via de mail!

Published by