15 december 2013

Wij willen iedereen een gezellige kerst toewensen en een fantastisch 2014!

De foto’s van onze kerstkaart zijn gemaakt in fotostudio FOTOBIA;
ik vond ze zo geweldig dat ik ze heb gebruikt voor onze kerstkaart van dit jaar. Hieronder nog een paar prachtige foto’s.

De laatste maanden hebben we niet stil gezeten want er waren weken bij dat ik 3 dagen in de week op pad ging met de honden richting de Kynologen Vereniniging Nieuwegein; met zowel Gina als Daisy voor Ringtraining, met Daisy voor de beginnerscursus behendigheid en met Gina voor de Flyball voor gevorderden. Helaas moest ik met Gina het seizoen voortijdig stoppen want er werd eind oktober al vuurwerk in de buurt van het trainingsveld afgestoken en daar is Gina erg bang voor. Gina vond het niet meer leuk en dat is tenslotte voorwaarde nr. 1; maar in het voorjaar pakken we de draad gewoon weer op! Met Daisy heb ik gelukkig de 1e en 2e toets behendigheid ruimschoots gehaald want tijdens het examen leek ze wel een op hol geslagen dolle stier en maakte ze er helaas een potje van. Zo leergierig en uitbundig dat ze is! We mogen volgend jaar naar de gevorderden. Ook de ringtraining heeft geholpen want op de Staffordtimes heeft Daisy de 3e prijs behaald in de klasse 12 – 24 maanden!

Gina en Daisy hadden allebei prachtige keurrapporten en scoorden beide een ZG! Ook op de clubmatch van de SBTCN scoorden ze allebei ZG! Op de Clubmatch van KC Gorinchem hebben we 2 prachtige uitgebreide keurrapporten mogen ontvangen en scoorden Gina en Daisy zelfs allebei UITMUNTEND! Afgelopen zomer zijn we met de honden een weekendje weg geweest; een luxe bungalow met alles er op en eraan in een bosrijke omgeving. De hondjes (en wij ook!) hebben er zo van genoten dat we komende zomer een week op pad gaan met de honden maar dan naar een villa in de duinen.

Zoals ik in juli al aankondigde, hebben we uitgebreid kennis gemaakt met Rossi!
Hieronder een aantal foto’s van de wandeling die we gemaakt hebben met Jan-Willem en Petra, de baasjes van Rossi.


Op 17 november is Gina loops geworden, iets eerder dan we hadden verwacht. Om het juiste moment van dekking te kunnen bepalen zijn we weer afgereisd naar Dierenkliniek Sleeuwijk. Op zondag 24 november, de 8e dag van de loopsheid was de progesteronwaarde 2.3 en op dinsdag 26 november zijn we voor de 2e keer gaan prikken en toen was de waarde 5.8. Het dekadvies was om 24-48 uur later de dekking te laten plaats vinden. Dus ging ik woensdagavond 27 november met Gina richting Gennep! Bert Bouwland van Ozzle’s Family (fokker van Rossi) was ook aanwezig. Voor Rossi was het de eerste keer en zoals bij alles is de eerste keer soms best moeilijk, dus hadden we voor de dag erna nogmaals afgesproken. Ditmaal met een positief resultaat! Op 27 december a.s. (dag 29 van de dracht) gaan we naar Dierenartsenpraktijk Benschop om te zien of Gina daadwerkelijk drachtig is! Als we uitgaan van een dracht van 63 dagen,dan zullen de pups op of rond 30 januari 2014 geboren worden.

Published by