15 Februari 2016

Net zoals de puppy’s het tijd vinden om het nest te verlaten, vinden wij het ook oke zodat het leven weer een gewone invulling zal krijgen. 8 drukke weken met heel veel gezellig bezoek, het met z’n allen racen door de keuken en het spelen met mama Gina en grote zus Daisy terwijl Ruud en ik er samen tussen zaten, zien hoe ze nieuwe dingen ontdekken tijdens de schaarse momenten buiten in de tuin, de tevreden geluidjes als ze slapen in de meest heerlijke ontspannen houdingen, het knuffelen en het heerlijke puppyluchtje; ik ga het allemaal missen! Maar wat ik niet ga missen is…de enorme poepfabriek! Vele kranten en keukenrollen hebben we er door gedraaid. De wasmachine maakten overuren want elke dag toch schone kleedjes/vetbedden in de ren. En niet te vergeten, de enorme kelen die ze op konden zetten als ze uit de puppyren wilde; maar dat was dan ook wel weer komisch.

De laatste dagen met z’n allen heb ik nog veel foto’s gemaakt.

Inmiddels hebben we afscheid genomen van 4 van onze kanjers. Dat afscheid nemen daar ben ik niet zo goed in maar wat ben ik blij met de baasjes waar onze puppenkinders mogen opgroeien tot zelf-verzekerde, liefdevolle Staffies. Wij hopen dat onze puppy’s en hun baasjes heel lang van elkaar plezier mogen hebben en vooral een heel lang hondenleven mogen genieten van elkaar!

Wat waren wij blij verrrast toen we Johan geboren zagen worden! Heel lang hebben wij gehoopt dat Johan bij ons in de buurt mocht blijven en beschikbaar mocht blijven voor de kennel. Zoveel geweldige reactie hebben we gekregen op dit mooie mannetje, onze Country Cassanova of Staffalicious. Maar dit plan kwam te vroeg. Johan is niet alleen mooi om te zien maar hij heeft ook een heel fijn karakter; wil alles ontdekken en had soms geen tijd om te knuffelen. Kereltje wat kon jij toch altijd heerlijk liggen slapen! Maar o wee als je wakker werd en wij waren niet in de buurt…tjonge wat kon jij een keel opzetten. En als je ons dan zag stond je rechtop in de bench te kwispelen. Onweerstaanbaar! Maar niet getreurd want Johan heeft een fantastisch ‘forever home’ gekregen bij Jaap & Martine en hun dochters Jip en Pien in Loosdrecht. En de afstand is ook niet echt een wereldreis dus we zullen Johan vast nog geregeld zien.

Mika, Canella Coloured of Staffalicious, ons enige rode puppenkind in dit nest. De kleur waar we ooit voor zijn gevallen en welke nog steeds Ruud zijn voorkeur heeft. Deze kleine mooie rooie dame heeft ons doen verbazen door haar vele capriolen en haar vele gezichten. Een tante met een pittig karaktertje maar met een blik waar je verliefd op wordt en waardoor ze je helemaal inpakt. Mika kon het geweldig goed vinden met grote zus Daisy. Knappe, lieve Mika gaat een geweldig (nu al verwend) leven krijgen bij Kimberley en Kevin in Tilburg.

Jari was in onze roedel een brindle ventje wat niet echt opviel maar zeker aanwezig was als ze met z’n allen door de keuken renden want dan kwam hij geregeld even op schoot om een knuffel te halen
maar hij deelde zelf ook graag kusjes uit. Dit mooie donkere ventje met zijn zachte karakter zal een groot deel van de tijd doorbrengen met Missy; onze eerst geboren Staffalicious pup. Missy woont namelijk bij de ouders van Mandy, het vrouwtje van Jari.

Tara en zusje Mika waren samen de aanvoerders van het stel. Deze dames konden de boel aardig op stelten zetten. Heel stiekem noemden we Tara weleens Terror Tara. Tara deed ons verbazen hoe snel zij mooie stafford-oortjes had! Tara was echt toe aan een nieuwe uitdaging en die gaat ze krijgen in Amsterdam bij Kevin en Nathalja.

Inmiddels heb ik Charlie ingeschreven voor de puppycursus op de Kynologen Vereniging in Nieuwegein. Ook zullen we een paar keer deelnemen aan de ringtraining want ik heb haar ook ingeschreven voor haar eerste show/keuring op de Jonge Hondendag van de SBTCN op 24 april. Ze is dan net 4 maanden en mag dan meedoen in de babyklasse.

Op 1e Pinksterdag, 15 mei 2016, zal de 3e Staffalicious-wandeling plaats vinden. Dit keer gekoppeld aan een goed doel, namelijk KIKA! Hierover zal binnenkort bij de baasjes van het Staffalicious nageslacht
een uitnodiging op de mat vallen……

Published by