17 juni 2018

STOP de tijd; het gaat zo hard. De pups zijn vandaag 4 weken oud en ze doen het allemaal hartstikke goed. Ze wegen nu tussen de 1,5 en 2 kilo. Ze eten brokkenpap en vleespap maar lurken ook nog erg graag bij mama Charlie.

Ondertussen krijgen we geregeld puppybezoek van de toekomstige pup eigenaren die al helemaal verliefd zijn op ‘hun’ hondje. Maar ook veel familie en vrienden komen geregeld even knuffelen. We zijn ons bewust van de komende vakantieperiode en er zullen dus ook pups langer blijven maar ook later in het jaar terugkomen vanwege vakantie.

Op dit moment zijn er nog 3 pups beschikbaar; de pups met het meeste wit. Dus 2 reutjes, 1 met rode vlekken en 1 met zwart/brindle vlekken en 1 teefje, eveneens met zwart/brindle vlekken. De toekomstige puppybaasjes hebben ook al een roepnaam aan ons doorgegeven. Het meest donkere meisje gaat Djill heten,het rode reutje gaat Storm heten en het rode reutje met witte kraag krijgt de naam Dexx. Allemaal leuke stoere namen!

Ook zijn de stamboomnamen goedgekeurd door de Raad van Beheer en heb ik ze gekoppeld aan de pups.

Reutjes:
DIZZY DESPERADO of Staffalicious

DYNAMITE DEVIL of Staffalicious
roepnaam Dexx
DOWNTOWN DUDE of Staffalicious

DUTCH DAYDREAM of Staffalicious
roepnaam Storm

Teefjes:
DIXIE DYNAMITE of Staffalicious

DESIRABLE DREAM of Staffalicious
roepnaam Djill

Vorige week, toen de pups 3 weken oud waren zijn ze voor de eerste keer ontwormd en ook zijn al een paar keer hun nageltjes geknipt want dat is voor de buik van Charlie iets vriendelijker. Het ontwormen hebben we bewust een week later gedaan omdat Charlie in de eerste week na de bevalling antibiotica had en dit ook in de melk van de pups terecht komt. Jammer maar het was nu eenmaal nodig! Dus nu doen we het met 5,7 en 9 weken nogmaals. Daarna kan het tot een half jaar maandelijks. De eerste 2 keer ontwormen we met Drontal en daarna met Milbemax.

De afspraken voor het chippen en de eerste enting bij de dierenarts zijn gemaakt. Op vrijdag 29 juni komt Tessa van Lammeren chippen. Wij kennen elkaar van de KV Nieuwegein dus dat wordt ook nog heel gezellig! De maandagavond erna, op 2 juli, gaan we naar Dierenkliniek Benschop/Oudewater om alle pups te laten enten en voor hun gezondheidscheck.

Komende tijd zullen de pups meegaan wandelen in de doggie-ride en buiten spelen in de ren in de tuin. En uiteraard zullen ze geregeld in de keuken rondrennen en veel geknuffeld worden door grote en kleine mensen. Wij gaan genieten!Published by