17 maart 2014

Langzaamaan ben ik al een beetje afscheid aan het nemen want de pups zijn vandaag 7 weken oud en over een paar dagen gaat de eerste pup het nest verlaten. Vandaag heb ik samen met Mike foto’s gemaakt. Een mooie herinnering aan de puppenkindjes van ons Staffalicious B-nest.De afgelopen week hebben de pups steeds vaker los gelopen, zo’n 3x, soms 4x per dag; in de keuken of als het weer het toeliet lekker buiten. Om de beurt spelen met Gina en Daisy op het gras of met z’n allen op het terras voor de blokhut. Heel veel lol hebben ze dan en daarna zijn ze lekker moe zodat ze weer heerlijk in de kamerkennel in huis een tukkie kunnen doen. Ze zijn er steeds meer aan toe om nieuwe dingen te ontdekken. Alle pups zijn ook om de beurt, op de arm, mee geweest naar buiten om vast een beetje aan het verkeer te wennen. Een enkeling heeft ook een klein stukje meegelopen aan een riempje maar er is zoveel nieuws buiten het hek te beleven dat het soms toch best wel een beetje eng kan zijn.

Op donderdag 13 maart zijn de pups gechipt door mevrouw Annette v/d Meijden van de Raad van Beheer. AU, dat deed veel meer pijn dan het prikje van de dierenarts. Maar direct erna hebben ze lekker te eten gekregen en al snel rolden ze alweer over elkaar heen door de kennel. De puppy’s zijn nu ook allemaal geregistreerd in de databank. De puppymappen zijn bijna helemaal gevuld en de administratie is bijgewerkt. Ook de puppypakketten staan klaar om met de puppy’s mee te gaan naar hun nieuwe thuis. Veel, echt heel veel foto’s heb ik per pup geselecteerd om straks CD-tjes te branden voor hun baasjes zodat ze de eerste weken van het leven van hun pup terug kunnen kijken.


Het is ook heel erg leuk dat er zoveel mensen willen komen knuffelen en dan worden Gina en Daisy, en soms ook de puppy’s verwend met koekjes of wij met bloemen, kaartjes of iets lekkers; wat wij ook erg leuk vonden was de fotokaart die wij kregen van Asta! (A-nest). In de kaart stond een superleuke tekst, namens Asta door de baasjes geschreven.

Published by