19 April 2018

Vandaag kunnen we mooi nieuws melden! Charlie is drachtig!

En dierenarts Annemieke Hotting – de Boer telde maarliefst 7 prachtige vruchtzakjes met kloppende hartjes.Het eerste beeld, toen de echokop op Charlie haar buik werd gezet was gelijk een shot met 3 pups, WOW!
De eerste keer telde ze er 6 maar daarna nogmaals, en nogmaals, en nogmaals en toen kwamen we toch echt op 7!!! Zo moeder zo dochter, onze Gina had tenslotte ook steeds een 7-tal. Als alles goed gaat dan zullen ze rond 23 mei geboren worden.

Het begon op 7 maart toen Charlie loops werd; op dag 9 (15/3) zijn we voor de eerste keer progesteron gaan prikken. Dit bleek nog erg laag te zijn: 0.5. 3 dagen later (18/3) opnieuw geprikt maar toen ook nog laag met een waarde van 2.2. Echter weer 2 dagen later (20/3) stond ze ineens op 7.3 en kregen we een dekadvies voor de volgende dag. Op woensdagmiddag 21 maart hadden we dus een date met Juanita Mulder en Boy en is Charlie voor de eerste keer gedekt. De 2e dekking was op vrijdagochtend 23 maart en in tegenstelling tot wat ik gewend was; wilde Charlie maar wat graag naar Boy, hahaha. Al na 10 dagen zag ik dat ze geregeld wat slijm verloor en dat is een goed teken. Ook werd Charlie al wat voller maar ik weet ook hoe het is wanneer ze schijnzwanger blijken te zijn dus bleef ik voorzichtig. Maar toen ze eenmaal 3 weken ‘onderweg’ was, toen werd het steeds overtuigender. Nu dus nog 5 weken geduld en dan genieten van de puppytijd! Wij hebben er zin in.

Published by