2 februari 2014

De pups zijn bijna 1 week oud en het was me het weekje wel………

Na de gebroken nachten vóór de bevalling en de nacht van de bevalling zelfs zonder slaap was het even lastig om weer in een ritme te komen. Maar dit ritme werd al snel bepaald doordat 1 van onze teefjes niet in gewicht aankwam de eerste 1,5 dag. Ze had niet zoveel kracht om goed te zuigen en na controle bij de Dierenkliniek in Sleeuwijk, waar we gerust gesteld zijn maar wel een voedingsadvies hebben meegekregen, is ons ritme bepaald door om de 3 uur bij te voeden met de fles of haar aan te leggen bij Gina en er bij te blijven zodat ze goed drinkt en niet weggeduwd wordt door haar broers en zussen. Het resultaat mag er zijn want ze komt elke dag een beetje aan! We klagen niet, we doen het met liefde! Ook al zijn we moe; we zijn blij trots en voldaan!

Alle pups groeien als kool en wegen nu al zo’n ½ kilo of meer! Gina krijgt uiteraard meermalen per dag eten maar mevrouw weet dat ze lekkere hapjes krijgt want die gewone brokken daar haalt ze nog net d’r neus niet voor op! Vers vlees is tenslotte veel lekkerder! 2x per dag krijgt ze ook een ‘toetje’ nl.: 2 eetlepels volle kwark met puppybrokken erdoor, dat is echt smullen en smakken.

Wij zitten in de gelukzalige positie dat bijna al onze pups al toekomstige eigenaren hebben en met de meeste hebben we dan ook al een goed contact. Zo ook met Bep en Jaap Bergsma uit Amsterdam. Na ons eerste contact vertelde ik aan Ruud dat het hondje wat bij hun mag gaan wonen een zeer warm thuis krijgt! Lieve mensen die alle tijd voor hun hondje willen vrij maken; zo zien wij het graag!

Voor ons zorgenkindje hebben we een uitzondering op de regel gemaakt en besloten dat we zelf willen ‘bepalen’ waar zij mag gaan wonen. En in al onze gegadigden voor een Staffalicious pup vonden wij Bep en Jaap daar het meest geschikt voor, maar uiteraard moesten zij het zelf ook zien zitten. Enigszins verbaast dat we hen al binnen een week uitnodigde om op zondagmorgen koffie te komen drinken en de pups te komen bewonderen hebben wij hen vanmorgen ons verhaal vertelt en vol trots en met de nodige emoties kan ik vertellen dat ons kleinste meisje ontzettend welkom is bij Bep en Jaap!

De keuzes van de andere hondjes zullen pas rond de leeftijd van 4 weken gemaakt gaan worden maar omdat dit kleine puppekind zó bijzonder is, waar wij heel veel geduld, tijd en liefde in stoppen om haar ook de kans te geven om uit te groeien tot een prachtige Staffordshire Bull Terrier en ook omdat Bep een Jaap voor hun hondje al de naam SAAR hadden bedacht mochten Bep en Jaap zelf kiezen uit de 3 namen die wij voor een teefje hebben bedacht.


SAAR gaat op haar stamboom heten: Belladonna Babe of Staffalicious


Published by