2 Februari 2016

Het is 2 weken geleden dat er een nieuwsbericht verscheen! En dat tijdens de puppytijd; maar het ging gewoon echt niet lukken. Meer dan een week heb ik griep gehad en dat was niet echt handig met een nest puppy’s. Maar net als moeders met kleine kinderen; mama kan niet ziek zijn! Alles moest natuurlijk gewoon doorgaan, Gina en Daisy 4 tot 5 keer per dag naar buiten uitlaten, Gina en puppy’s meerdere keren per dag eten, soms 2x per dag het hok schoonmaken, meerdere keren per dag met z’n allen spelen in de keuken en inmiddels ook aan nieuwe dingen laten wennen. Maar natuurlijk ging ook het bezoek wel gewoon door, toekomstige puppybaasjes die willen komen knuffelen en zelf foto’s maken. Maar ook familie en vrienden van onszelf die willen komen kijken; er wordt wat afgeknuffeld!

De ontwikkeling van de pups gaat echt in een sneltreinvaart. In 2 weken tijd veranderen ze van onzeker wiebelend op hun pootjes naar racend zonder rem door de keuken! En van knus elkaars warmte opzoeken naar happen waar je happen kunt. Staart, oren maar ook elkaars bekjes vasthouden tot er 1 begint te janken! Het hoort er allemaal bij. Ze ontdekken allerlei nieuwe dingen maar hun interesse is groot en we merken nu al dat er steeds meer uitdaging moet zijn voor ze. Dus werd het tijd voor de ontdekkingsreis in de veranda en eventjes 10 minuten naar buiten. In de veranda durven ze inmiddels wat meer maar buiten was toch wel een schok. Het waaide en het geluid van het verkeer maakte de grootste druktemakertjes ineens weer vreslijk onzeker en onder de indruk. Dat is natuurlijk niet gek want hoe eng is het als je ineens in een veel grotere wereld bent terwijl jezelf nog maar zo klein bent. Wij ondervinden deze keer dat een winternest, wat socialisatie betreft, wel veel meer beperkt. Het B-nest was 6 weken later geboren en we hadden toen een paar mooie weken al vroeg in Maart en zij zaten dus geregeld in de buitenren. Nu kunnen de pups echt niet lang naar buiten want het is veel te koud. Wel nemen we ze op de arm mee naar buiten om indrukken op te doen en te wennen aan de geluiden van buiten.

Afgelopen vrijdag zijn de pups gecheckt door dierenarts Alix van Zijl van Dierenkliniek Benschop-Oudewater. Ook hebben ze hun eerste inenting gehad en tevens hun eerste autoritje. Allemaal erg spannend maar fijn om
te horen dat de pups er goed uitzien en dat ze gezond zijn.

Maar dat gezondheid zomaar van het een op het andere moment kan veranderen hebben we afgelopen weekend nog mogen ervaren. Pffff! Gina heeft vorige week een paar keer haar eten terug gegeven (lees uitgekotst) aan de pups. Dit is instinctief en gebeurt in de natuur ook; maar ze heeft het zelf zo hard nodig! We laten haar als ze zelf net gegeten heeft nu niet meer bij de pups. Maar in een onbewaakt ogenblik gebeurde het afgelopen zaterdagochtend nog een keer. Maar zaterdagmiddag spuugde ze weer! En dat was niet bij de pups. Het werd een weekend vol kotskotskots, zucht, arme Gina! Zaterdagavond nog contact gezocht met een dierenarts en die vertelde dat er wel wat heerste en adviseerde om alle honden op gekookte kipfilet en rijst te zetten. Licht verteerbaar; en lekker dat ze het vonden! Maar zo’n virus is niet zo handig voor een zogende teef. Gina voelde zich 1,5 dag niet echt fijn. Maar ook de pups kregen er een staartje van mee, ook zij hebben gespuugd maar hadden er verder geen last van gelukkig. Alhoewel het wel heel zielig is om zo’n klein hummeltje te zien spugen met veel moeite. Tijdens de puppytijd draait er iedere dag een wasmachine extra maar dit weekend heeft ie overuren gedraaid! Omdat inenten en ontwormen niet op dezelfde dag kan dachten we dit zondag te doen, maar vanwege al het spugen en het aangepaste eten hebben we het maar even uitgesteld. Tot maandagavond hebben we kip en rijst gevoerd, dinsdag weer gewoon, woensdagochtend dan maar ontwormen.

De toekomstige puppybaasjes zijn al aan het aftellen maar er staat eerst nog het e.e.a. in de agenda voor de pups. Donderdag komt de chipper van de Raad van Beheer en zaterdag hebben we onze eerste puppyparty op de kynologenvereniging in Nieuwegein van 14.00 uur tot 15.30 uur. En ondertussen genieten wij elke dag nog van de speel- en stoeipartijtjes en de knuffelsessies!!!! Wij denken nu nog niet aan afscheid nemen……

Published by