25 April 2016

OEI, wat is er veel te melden. Eerst maar een paar weken terug in de tijd…. Iets later dan de rest hebben we ook afscheid genomen van Tank. Wat een heerlijk aanhankelijk ventje was Tank, de grootste knuffelkont van het C-nest. Tank woont bij Bjorn & Ellis en de kindjes Bali en Vikas in Rotterdam. Tank groeit op samen met een oudere Rhodesian Ridgeback.
Ook van Luna hebben we afscheid genomen; als laatste want zij is in België (3km over de grens) gaan wonen bij Timothy & Sarah en de kleine Cyriel. Luna was echt een meisje met een lief, zacht karakter en het hondje met de mooiste brindle vacht.

De laatste formaliteiten van het Staffalicious C-nest zijn ook afgewikkeld. En de stambomen zijn inmiddels ook in het bezit van de eigenaren. Bij Johan, Tank en Mika zijn we ze deze keer gaan brengen wat een gezellige ontmoeting was voor ons, de baasjes en de pups. Op eerste Paasdag, 27 maart, zijn we de stamboom gaan brengen bij Johan in Loosdrecht. De pups waren toen 14 weken oud.

Een kleine week later, op 1 april, ben ik de stamboom gaan brengen bij Tank. Samen met Ellis zijn we een stukje met de honden gaan lopen en konden Charlie en Tank op een groot weiland even los ravotten.

Toen Charlie 16 weken was zijn we op zondag 10 april de stamboom gaan brengen bij Mika. Na de koffie bij Kevin en Kimberley in Tilburg zijn we naar de Loonse- en Drunense Heide gereden waar we met Charlie en Mika gezelig een stukje gewandeld hebben en heel veel andere honden zijn tegen gekomen.

Inmiddels gaat Charlie alweer bijna 2 maanden naar de puppycursus en hebben we enkele lessen ring-training gevolgd. Gina, Daisy en Charlie gaat heel goed samen. Gina vindt soms dat ze genoeg ‘gemoederd’ heeft, en laat Charlie dan aan Daisy over. Daisy vindt het op haar beurt niet erg en gedraagd zich als grote zus. Als er echt gecorrigeerd moet worden dan doet Gina dat. Maar rustig relax liggen doet Charlie meestal bij Daisy. Buiten in de tuin doet Charlie alles na van Gina en Daisy maar elke week verlegt ze steeds een beetje haar grenzen, durft ze meer en je ziet haar groeien in haar ontwikkeling.

Vorige week zondag kwamen Bep en Jaap met Saartje gezellig op visite. Saartje vindt het altijd weer een feestje om hier te zijn en te kunnen ravotten in de tuin. Gina had toen dus uit elk nest een dochter.

Ondertussen zijn Gina en Daisy alweer loops geworden. Voor Gina zal dit de laatste keer zijn! Zij zal 100 dagen na haar loopsheid worden gesteriliseerd. Gina heeft 3 prachtige nesten gehad van elk 7 puppy’s,
het is goed zo. Gina mag hopelijk gaan genieten van de nakomelingen van Daisy en over een paar jaar misschien wel van Charlie…. Eindelijk werd het dan tijd voor de herdekking, van Daisy X Barack (omdat ze vorig jaar leeg was gebeleven). Uiteraard wilden we meer zekerheid wat betreft het juiste moment van dekking. Vorig jaar was de beredenering van de dierenarts dat de progesteronwaarde van Daisy was gestagneerd op het moment van het dekadvies. Dus deze keer zouden we door prikken tot de waarde van 10 was bereikt. Het schema van het prikken:
Dag 8 – 0.7
Dag 12 – 2.7
Dag 14 – 7.0
Dag 15 – 10.9
Dus op dag 15, 22 april, aan het eind van de middag op pad gegaan voor de eerste dekking en de dag erna ’s avonds voor de 2e dekking. Dat moet toch goed komen…….

Op 23 mei zullen we een echo laten maken om zo duidelijkheid te krijgen of Daisy echt drachtig zal zijn. Als het allemaal goed gaat dan wordt het Staffalicious D-nest geboren rond 24 juni 2016. Spannend! Afgelopen zondag zijn we met Charlie voor het eerst naar een show geweest; de Jonge Honden Dag van de SBTCN.

Voor een eerste keer heeft ze het super gedaan! Ze stond en liep netjes maar die enorm grote keurmeester wilde in haar bekkie kijken met zijn grote handen want hij vond dat ik het hem niet goed had laten zien, en dat vond Charlie niet leuk!!! Zoiezo vind ik het geen enkele waarde hebben om de tandjes van een pup te bekijken die volop aan het wisselen is. Maar supertrots op mijn kleine meisje!

Ook Tank en Johan waren op de show aanwezig. Tank viel, net als Charlie, niet in de prijzen.

Maar Johan daarentegen……..
*
1e plaats reuen 4-6 maanden
*
Beste jongste puppy 2016
*
Special Price from judge Gail Ross for ‘Best male puppy’
*

Wauw, geweldig! Natuurlijk wisten wij al dat Johan een toppertje is, maar dat ook nog eens bevestigd zien… Jaap en Martine, de baasjes van Johan, waren wel wat overdonderd maar samen met ons en met Rob en Jacqueline fokker en baasjes van Buffel (papa van het C-nest) waren we blij en supertrots op Johan! Op naar de volgende show! Wij zijn na afloop met Charlie nog naar James geweest. James woont in Heteren bij mijn neef Ronald, zijn vrouw Birgit en de jongens Dane en Therren. James vond Charlie helemaal leuk! Het was wel een hele lange drukke dag en we lagen dan ook vroeg op bed en ook de volgende dag was Charlie nog erg moe; en ik ook. De komende maanden worden druk, druk, druk. Op 1e Pinksterdag zullen we veel van Gina d’r nageslacht terug zien op de 3e Staffaliciousdag. Dit jaar gecombineerd met de landelijk georganiseerde wandeling; Nannydogs for KIKA. We kijken er naar uit om ‘onze’ honden terug te zien. Op 2e Pinksterdag ga ik samen met Gina naar de dierentuin in Amersfoort, georganiseerd door de KVN. En Charlie staat ingeschreven voor 3 shows in juni. Dogshow ‘De Baronie, De Stafford Fun Show en de Internationale Dogshow Uden in de Brabanthallen.

Published by