25 Augustus 2020

Het Staffalicious E-nest is geboren! Bij het vorige nest begon ik mijn verhaal: Op een mooie Pinksterdag maar  tijdens een stevige zomerstorm. Terwijl de wind flink aantrok zijn er tussen 19.00 uur en 00.30 uur 7 puppy’s geboren. 4 reutjes en 3 teefjes.

Ondanks dat de pups elkaar snel opvolgden was de aanloop lang en de bevalling behoorlijk pittig.

Gelukkig was de temperatuur weer normaal voor de tijd van het jaar want we hebben een 18 dagen durende hittegolf achter de rug. Waardoor de laatste weken van de dracht voor Charlie behoorlijk zwaar waren. Speciaal voor Charlie hadden we een aircooler gekocht zodat ze een continue koele luchtstroom voelde. Naar buiten ging ze alleen in de ochtend en ’s avonds na 20.00 uur.

In de rubriek Pupinfo/E-nest zal er weer een foto-overzicht gemaakt worden.

Maar…
Terwijl wij toeleefde naar nieuw leven kregen we op 16 augustus het vreselijke bericht dat Pip is overleden…

Veel te jong; geboren op 20 mei 2018 en overleden op 16 augustus 2020              

Och lief Pippekind,
Waarom nou jij?
In mijn handen geboren
Nog vaak van je mogen genieten
Nooit kunnen vermoeden dat ik je nooit meer zou zien
Liefste Pip, jij hebt voor altijd een plekje in mijn hart
Run free; Dixie Dynamite of Staffalicious

Pip is overleden aan de gevolgen van een obstructie in de slokdarm. Opereren bleek niet meer mogelijk, er was teveel schade. Spijtig genoeg heb ik dit viavia moeten vernemen; zoals ik al schreef in mijn vorige verslag, was er geen communicatie meer. Maar uiteraard heb ik een in memoriam op de Facebook-pagina van de kennel geplaatst en ik heb een condoleance kaartje gestuurd.

Published by