26 juli 2013

Daisy, Lana, Missy, Asta, Yellie, James en Jagger zijn jarig!
De pups uit het Staffalicious A-nest van Gina (Pure Perfection of Red Passion) en Willem (Master Blasters Chef d’Oevre) zijn vandaag 1 jaar geworden. Allemaal gefeliciteerd en misschien worden jullie wel net zo verwend als Daisy want die heeft 2 nieuwe speeltjes gekregen. Een SUMO en een KONG speeltje. Daisy doet haar naam eer aan; Amazing Attitude. Wat zij allemaal gesloopt heeft in een jaar tijd…….gelukkig alleen maar haar eigen spullen, tientallen hondenspeeltjes, en geen spullen van waarde van ons zelf. Alle goedkope speeltjes zijn inmiddels verdwenen en nu kopen we alleen nog de duurdere duurzame merken hondenspeelgoed.

Het is al weer 2 maanden geleden (op 26 mei jl.) dat we onze 1e Staffalicious terugkomdag hebben beleefd. De weersomstandigheden waren voor de honden helemaal goed; voor ons had het net iets warmer mogen zijn maar het was droog! We vonden het wel jammer dat Missy, Asta en Lana er niet bij konden zijn. Maar met de baasjes van Jagger, James, Yellie, Willem (vader), Loulou (tante), Hunni (oma), Pita (nicht), samen met Gina en Daisy hebben we een geslaagde dag gehad. De dag begon bij ons thuis met een eenvoudige lunch. Terwijl de honden zich heerlijk uitleefden in de tuin konden de baasjes gezellig wat eten en drinken
en met elkaar praten. Nadat we wat foto’s thuis hadden gemaakt zijn we een 1,5 uur durende wandeling gaan maken over het terrein van Recreatie Landschap Rosenboom. Een route van ongeveer 5 km. door de polder. Op het terras van de Gasterij hebben we de dag afgesloten met een drankje.

Geregeld gaan we met Gina en Daisy naar recreatieplas Middelwaard in Vianen waar we de plas rond wandelen tussen de Schotse Hooglanders en de Prewalski paarden door. Het gehele jaar, alle seizoenen, is het daar ideaal wandelen met de honden en dat levert ook steeds mooie plaatjes op. Tijdens het warme weer was het ook heerlijk om door het water te plonzen. Echt zwemmen is voor allebei niet favoriet maar languit in het water liggen vinden ze heerlijk. Maar gewoon thuis ravotten in het gras is voor Gina en Daisy ook een heerlijke dagelijkse bezigheid.

Gina en Daisy kunnen het goed met elkaar vinden maar ze zijn qua karakter totaal verschillend. Gina is veel te goed; ze laat zelfs haar favoriete Kong afpakken door dochterlief. Daisy is nog een echte kleuter en af en toe wel erg ontdeugend, ze banjert ook overal dwars doorheen in de tuin. Soms is ze een beetje te wild voor onze ‘good old’ Pepper die inmiddels 15 jaar is geworden!

De laatste maanden hebben we niet veel geshowd; wel zijn we met Daisy naar de JHD van de SBTCN geweest. Het was voor Daisy de eerste keer en ze vond het helemaal niks! Op de familiedag van SBTCN ging het gelukkig vele malen beter en kreeg ze een aantal mooie keurrapporten. Ze mocht zelfs een keer terugkomen voor het beste gangwerk. Ook Gina kreeg zeer mooie keurrapporten op de familiedag en mocht terugkomen voor beste gangwerk en beste conditie! Samen met Daisy in dezelfde ring voor het beste gangwerk was een flop. Toen ik met Gina moest showen voor beste conditie viel er met een enorme klap een hek om……….tja, toen waren we klaar. Gina stond te trillen als een rietje. Erg jammer want ze maakte een serieuze kans. Op de clubmatch van de Kynologenvereniging Nieuwegein werd Gina BOB! En werden we zelfs 6e in de rasgroep. Supertrots op mijn meisje! Daisy heeft het diploma Gehoorzame Hond behaald met 8x uitmuntend en 2x goed. Echt geweldig zoals ze het doet op het veld! Komend seizoen ga ik met Daisy de beginnerscursus Behendigheid volgen. Gina heeft in 1 seizoen het Flyball spelletje onder de knie gekregen en mag nu al door naar de gevorderden. Ze is echt vreselijk leergierig, ze is snel en vindt het een leuk spelletje.

En dan als laatste nog ‘GROOT’ nieuws……. Enkele weken geleden zijn we met Bert Bouwland van Ozzle’s Family overeen gekomen dat we komende december (12-2013) onze Gina (Pure Perfection of Red Passion) laten dekken door Rossi (Filliberto Rossi of Ozzle’s Family). Een prachtige combinatie!!! Wij zijn heel blij met deze eerste stap. Binnenkort gaan we nader kennis maken met de baasjes van Rossi en dan zal ik van de gelegenheid gebruik maken om een aantal foto’s te maken zodat we een mooie aankondiging kunnen maken.

Published by