30 maart 2014

Zondag, rustdag! Het is stil in huis maar eerlijkheidshalve ben ik blij dat ik gistermiddag,na het vertrek van Saar, gelijk ben gaan schoonmaken en dat mijn huisje er weer uit ziet zoals het hoort. Ook Gina en Daisy hebben de rust weer gevonden en genieten volop van de aandacht die weer helemaal voor hun samen is.

Afgelopen week heb ik definitief besloten om (voorlopig, voor dit seizoen) te stoppen met flyballen met Gina. We hebben het 2 achtereenvolgende lessen geprobeerd; Gina was vol goede moed begonnen maar al na 10 minuten veranderde haar houding en gedrag waaruit bleek dat ze zich herinnerde dat we het vorige seizoen zijn gestopt vanwege het vele vuurwerk wat al in oktober afgestoken werd. Normaal gesproken is ze al veel alerter en waakser als het donker is dus heb ik bedacht dat het misschien een idee is om in het najaar overdag met haar te gaan trainen en dan de beginnerscursus behendigheid te doen op zaterdagochtend. Ze vindt het leuk om te spelen en bezig te zijn dus wie weet is dit voor haar een nieuwe uitdaging. Voor nu gaat ze lekker bijkomen van de drukke tijd die achter haar ligt en stukje bij beetje terugkomen in shape.

Het was een pittig weekje! Emotioneel, mooi, genietend en vooral tevreden hebben we afscheid genomen van Koda, Djaily, Jack en Saar. Gelukkig houden we met de meesten wel contact en gaan we elkaar terug zien; in ieder geval op de 2e Staffalicious wandeling die wordt gehouden op zaterdag 21 juni 2014. Op deze dag hopen we dat er zoveel mogelijk Staffalicious nageslacht aanwezig zal zijn en hopelijk ook de vaders van de puppy’s met hun baasjes.

Ook aan de puppy’s konden we de laatste week merken dat na het vertrek van hun broertjes en zusje er meer aandacht te halen was en dat de puppy’s daar ook volop van genoten; het was voor iedereen een beetje overzichtelijker. Nog een paar keer hebben de puppy’s heerlijk met z’n viertjes rond gehuppeld in het gras en met z’n allen gespeeld op het terras bij de blokhut. Toen alleen Jack en Saar nog bij ons waren begonnen ze niet alleen met elkaar maar ook meer met Gina en Daisy te spelen en ze uit te dagen.

Zoals ik al had verwacht viel het afscheid nemen van onze laatste 4 puppenkindertjes me niet altijd mee. Dag lieve stoere Koda, dag vriendelijke knuffelige Djaily,dag lekker ventje Jack, en natuurlijk ons bijzondere puppenkind; dag vrolijke hartendief Saar!

Maar de tranen waren het allemaal meer dan waard. Het waren (ruim) 8 fantastische weken! Heel intensief en druk maar de vele mooie momenten die de 7 prachtige puppy’s van Gina en Rossi ons gegeven hebben hadden we niet willen missen. Wij hebben het met liefde gedaan en zullen het een volgende keer net zo doen! Het deed ons goed om te zien dat de baasjes allemaal super enthousiast, blij en gelukkig zijn met hun nieuwe gezinslid; we hebben veel complimenten en cadeautjes, kaartjes, prachtige bossen bloemen en planten en zelfs een geweldig leuke taart mogen ontvangen. Iedereen nogmaals bedankt! Door de leuke en lieve berichtjes, foto’s en filmpjes die we hebben gekregen weten we dat het goed gaat met de puppy’s.

Published by