8 Februari 2016

Het afscheid komt steeds dichterbij! De pups zijn nu ruim 7 weken oud.Nog een paar dagen en dan zullen de fantastische pups van Gina & Buffel ons gaan verlaten. Dat zal wel even slikken worden…. MAAR…..Charming Chica of Staffalicious, roepnaam Charlie, blijft bij ons wonen!

Afgelopen donderdag zijn alle pups gechipt; nu hebben ze officieel hun NHSB-nummer en er is DNA afgenomen. De puppymappen zijn bijna klaar, de puppybandjes en lijnen, die ik zelf maak, zijn bijna allemaal klaar en de puppypakketten staan goed gevuld in de kelder; ondanks dat dat het einde inluidt vind ik het altijd leuk om te doen. Het geeft mij het gevoel dat ik de pups ‘verwend’ naar hun nieuwe thuis laat gaan.


Zaterdagmiddag van 14.00 uur – 15.30 uur hebben we de puppyparty gehouden op de Kynologenvereniging in Nieuwegein. Gelukkig met hulp van vriendin Willeke en vriendinnetje Janneke; super fijn en nodig zodat wij o.a. maar 1x hoefde te rijden voor alle spullen en meer kans hadden om met mensen te praten en om foto’s te maken.

Alle bijna pupeigenaren waren aanwezig om te zien hoe hard hun hondje weer was gegroeid, om met ze te knuffelen en te spelen. Natuurlijk was ook Buffel er met zijn baasjes Rob en Jacqueline Boots van kennel Jarostaffs. Het ging super met Gina, Daisy en Buffel en 7 puppenkinderen. In het begin zaten de pups nog veilig afgescheiden maar toen de bijna baasjes, na een kopje koffie/thee, met de pups gingen
knuffelen en de meeste spontaan op de grond gingen zitten, liep op een gegeven moment alles los en langs en naast elkaar. Buffel was heel erg nieuwsgierig en lief naar zijn nageslacht. Het leek er echt op dat Buffel net zo trots was als zijn baasjes. En natuurlijk zijn wij ook super trots op onze hondjes en op hoe het allemaal gelopen is! Toen iedereen weg was en wij aan het opruimen waren, kregen de pups van Gina even een slokje melk en eenmaal thuis hebben ze allemaal heeeel lang geslapen.

Zondagochtend scheen het zonnetje, het was wel fris en het waaide maar toch hebben we de pups om de beurt even met Gina en Daisy in de tuin laten lopen. Sommige vonden het nog wat eng maar het ging al beter dan
eerder de afgelopen week want er waren er ook bij die vrolijk achter Gina en Daisy aan renden. En een enkeling protesteerde zelfs toen ze naar binnen moesten.

We zijn er wel achter dat het met een winternest niet meevalt om de pups voor een groot deel zindelijk te krijgen voordat ze het nest verlaten. Meestal doen ze het netjes op de krant maar er valt voor de bijna baasjes nog veel aan te doen deze keer. Het valt ook niet mee als je nog zo klein bent en het is geregeld slecht weer!

Wij gaan nog een paar dagen genieten en veel foto’s maken van alle puppenkinders bij elkaar……..

Published by