8 November 2020

Onze knappe Summer – Everlasting Eden of Staffalicious

Wat al een paar jaar in de planning zat is het omzetten van mijn website zodat ik het zelf makkelijker bij kan werken. De afgelopen weken heeft Dirk Renes heel veel werk verzet en het resultaat mag er zijn. Een heel andere look, overzichtelijker en makkelijker. Dankjewel Dirk!!!

De puppies van het Staffalicious E-nest zijn uitgevlogen. Het was druk maar weer zo ontzettend leuk! Ondanks de toestanden omtrent het Corona-virus hebben we met gepaste maatregelen toch steeds puppybezoek kunnen ontvangen en we zijn heel blij dat alle pups een geweldig thuis hebben gevonden. Voor ons is deze keer de puppytijd nog niet voorbij want onze roedel is uitgebreid met de komst van Summer. De keuze om een teefje aan te houden is nog best lastig geweest. 2 Brindle teefjes en 1 rode; een brindle erbij was leuk geweest voor de verdeling binnen de roedel, maar Summer bleef toch steeds, na alle overwegingen, er bovenuit springen. Summer is overigens niet zo rood als Gina en Daisy maar eerder reekleurig (wat geler van kleur). En waarom Summer; Charlie was drachtig tijdens de hittegolf en de pups zijn geboren tijdens de zomerstorm.

Gisteren, is als laatste, Levi (Extreme Eldorado of Staffalicious) ook naar zijn baasjes verhuist. Dat was wel even slikken want Levi bleef langer. Met Levi ben ik intensief bezig geweest omdat Levi wat extra aandacht nodig had. Tussen de leeftijd van 5 en 6 weken, begon ik te twijfelen over zijn gehoor. Hij lag altijd te slapen als de rest wakker was, hij reageerde niet terwijl de andere pups dat wel deden. Geen schrikreacties als er bijvoorbeeld iets op de keukenvloer viel. Ook de dierenarts die de 6 weken enting verzorgde, bevestigde onze twijfel. Levi kreeg ‘het stempel’, vermoedelijk doof. Zijn toekomstige baasjes waren ernstig teleurgesteld maar begrepen ook dat de eerste maanden je volledig thuis moet zijn voor een dove hond. En als hij inderdaad 100% doof zou zijn, hij beter naar mensen kon die hem dat konden bieden. Bij een dove hond kost het namelijk nog véél meer om hem op te voeden.

Wij hebben besloten om hem te laten testen; de zgn. BAER-test. Deze BAER-test is afgenomen bij Dierenkliniek Dijkshoorn in Zeist. Tot onze grote blijdschap en verrassing, bleek hij eenzijdig doof. Na 2 weken hebben wij weer contact opgenomen met zijn eigenlijke toekomstige baasjes. En natuurlijk waren zij ook meer dan blij verrast. Door deze positieve uitslag kan hij dus wél bij hun komen wonen. Gezamenlijk hebben we besproken dat het beter was voor Levi om wat langer binnen de roedel te blijven zodat hij nog het e.e.a. kon leren. Doordat de hersenen niet begrijpen wat ze met eenzijdig geluid aan moeten, liet het beeld zien dat hij doof was. Hij heeft dus moeten leren omgaan (ook al doet zo’n pup dat natuurlijk niet bewust) met zijn eenzijdige gehoor.

Ik mocht met Levi 3x naar WOOF-experience in Utrecht, waar ook Summer de puppy-cursus volgt, zodat hij indrukken op kon doen en ook alvast wat basisoefeningen kon leren. Dankjewel Angela den Boer voor de mogelijkheid, het heeft Levi heel erg geholpen. Hierdoor was hij ook al gewend aan het autorijden. Maar uiteraard ook de dagelijkse dingen aanleren was van belang. Levi had die 2 weken extra echt nodig maar natuurlijk was het ook leuk dat hij langer bleef. Maar toch zal ik het iedereen afraden om 2 puppies tegelijk op te voeden. Je komt soms oren, ogen en handen tekort; de laatste dagen samen waren Levi en Summer geregeld aan het donderjagen en dan werkten hun oren echt niet, hahaha. Het ga je goed mooi kereltje, je hebt geweldige baasjes, jij wordt een hele mooie, hopelijk goed luisterende Staffordshire Bull Terrier. Doe je best, XXX

Knap lief ventje

Ondanks dat wij geen enkele reden hadden om te denken dat onze Charlie ongemerkt doofheid (in erfelijke zin) door zou geven, zij hoort de muizen in de slootkant tussen het hoge gras piepen, hebben wij ook bij Charlie de BAER-test uit laten voeren. En ook bij Summer omdat zij, mits zij geschikt blijkt, de toekomst van onze kennel wordt. Gelukkig zijn Charlie en Summer allebei 100% horend. Nu nog luisteren…..

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken weer heel veel foto’s gemaakt. Deze zijn te zien in de rubriek Pup-info/E-nest.

Published by