Januari 2019

Allereerst willen wij een ieder die onze website leest een gezond en liefdevol Nieuwjaar wensen. In november hebben wij met de honden een fotoshoot laten maken door Fotobia uit/in Veenendaal. Deze foto’s hebben we gebruikt voor onze kerstkaart.

Het heeft een erg lange tijd geduurd voordat onze website kon worden bijgewerkt. Dit had meerdere redenen; de drukke puppytijd, puppy’s die vakantie kwamen vieren, ellende met Charlie d’r oog, eigen gezondheid,
vele leuke en minder leuke andere bezigheden maar ook het feit dat de website nogal ingewikkeld is opgebouwd. Toch ga ik in deze update zoveel mogelijk delen van de afgelopen maanden!


Natuurlijk hebben we voor alle puppy’s uit het D-nest een fantastisch thuis gevonden. Toen we op de sociale media deelden dat er nog 3 (meest witte) puppy’s beschikbaar waren duurde het niet lang of de volgende stroom met reacties kwam binnen. Heel blij zijn we dan ook met onze 1e co-owner. Dixie Dynamite of Staffalicious, oftewel Pip, woont in Amsterdam en wordt verzorgd en verwend door Jasper Wiedeman. Mooie Pip blijft op naam van de kennel staan en mag in de toekomst voor nageslacht zorgen als alles goed gaat.


We hebben een heerlijke puppytijd gehad met heel veel mooi weer zodat de puppy’s veel buiten hebben gespeeld in de tuin, in de buitenren maar ook meermaals naar buiten zijn geweest in de doggyride en later samen met Gina, Daisy en Charlie lopend aan een riempje. Veel foto’s uit de puppytijd zijn te zien in de rubriek Pupinfo/D-nest

Een paar puppy’s bleven wat langer dan de gebruikelijke 8 weken omdat hun nieuwe baasjes dan gelijk vakantie hadden en alle tijd voor hun nieuwe huisgenoot. En natuurlijk bleef Pip, ons co-own hondje het langst en komt zij geregeld bij ons logeren zodat ze in ons roedeltje blijft passen. Weer andere puppy’s kwamen na een paar weken bij ons vakantie vieren omdat hun baasjes hun vakantieplannen al hadden vastgelegd voordat hun puppy op hun pad kwam. Voor ons als fokker is het niet meer dan normaal om dan ervoor open te staan om de puppy’s tijdens de vakantieperiode op te vangen; maar vooral hebben wij hierdoor extra tijd gekregen om van onze fantastische puppy’s te genietenen om mooie (en veel) foto’s te maken.

Op 20 oktober, toen de puppy’s 5 maanden oud waren, hebben we een puppy-reunie georganiseerd bij ons thuis. Dat was erg leuk; we hadden verschillende zoek/snuffelspelletjes, een klein parcourtje met een aantal opdrachten en na afloop kreeg iedere hond een goodiebag. Iedereen, baasjes en honden hebben zich heel goed vermaakt en leuk contact met elkaar gehad. We kunnen dan ook met trots zeggen dat het wederom gelukt is om een leuke dag te organiseren met hele leuke mensen. Dus fanatstische baasjes voor onze puppy’s; missie geslaagd!

In 2018 was er een babyboom bij de Staffalicious honden van het B-nest.
Het is best bijzonder dat van de 7 honden er 3 een minibaasje bij hebben gekregen. Bij deze dus nogmaals gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding; Djaily van Shirley en Bruno kreeg een babybroertje genaamd Bodi.Zizou van Chanel en Jimmy kreeg ook een babybroertje met de naam Joseph. En op de foto zien we Jack van Sabrina en Roy met zijn babyzusje Mees. We hebben van de papa’s en mama’s gehoord dat hun hondenkind al dikke vriendjes is geworden met het nieuwe minibaasje.

Heel veel geluk samen!

Maar naast heel mooi nieuws zijn we afgelopen september ook opgeschrikt door minder goed nieuws over Rambo, Brother Bokito of Staffalicious uit het B-nest. Rambo kon van het ene op het andere moment zijn achterpoten niet meer gebruiken en bleek een ruggenmerginfarct te hebben gehad. Rambo heeft dagen in de dierenkliniek gelegen en moest wekenlang in de bench herstellen. Zijn baasjes hebben Rambo wekenlang moeten ondersteunen om hem in de tuin te kunnen laten plassen/poepen. Ook kreeg hij fysiotherapie en moesten er thuis oefeningen gedaan worden. Wonderbaarlijk hoe Rambo zich herstelde; iedere week maakte hij grote stappen. Eerst kwam er rechts wat meer gevoel terug en na een paar dagen kon hij al staan. Na een week kon hij lopen maar zonder zijn linker achterpoot te gebruiken. Na 3 weken liep hij weer een paar stappen op 4 poten. Sterker worden duurde nog wel een paar maanden. Doordat zijn baasjes, Eduard en Lily, direct goed hebben gehandeld, doordat Rambo verder gezond en sterk is, door de zorg van de dierenarts maar vooral door de wekenlange ondersteuning en de liefdevolle zorg van zijn baasjes, is Rambo weer zo goed als volledig hersteld!

SHOW! Jazeker, dat hebben we ook nog ondernomen. En wij niet alleen want ook Tamara met puppy Dexx heeft een showtje gelopen op 11 november in Heteren. Dynamite Devil of Staffalicious werd Beste Puppy!! Gefeliciteerd knappe Dexx!Wij zijn op 29 september naar de Staffordtimes geweest met Charlie en Pip. Een buitenshow ‘for fun’ en een goede oefening voor Pip. Haar eerste showervaring en ze stal vele harten. Beide hadden een mooi keurrapport maar helaas geen plaatsing. Maar…..op zondag 28 oktober gingen we op pad voor Pip haar eerste grote show in Den Bosch. Pip heeft daar een prachtig keurrapport gekregen van keurmeester van der Horst.
Dixie Dynamite of Staffalicious werd BESTE BABY van het ras, YEAH!

Sinds 30 november hebben we een veteraantje in huis. Onze Gina is 8 jaar!
Hieronder het stukje tekst wat ik deelde in de groepsapps van het B, C en D-nest.

HOERA

Lieve, lieve mooie Gina
Pure Perfection of Red Passion
Vandaag ben je alweer 8 jaar
Onze eerste grote Staffordliefde
Wat gaat de tijd toch vreselijk snel
Vanaf vandaag ben je officieel een veteraantje

Iedere dag weer zijn wij blij met jou
Altijd zwaait jouw staart en ben je blij,
ook al zijn we maar eventjes weg geweest
Iedereen die bij ons binnenkomt wordt enthousiast begroet.
Dol op kindjes maar ook andere honden mogen bij ons op bezoek komen
Want als jouw baasjes zeggen dat het goed is dan vertrouw jij daar op
Je voelt precies aan hoe wij ons voelen maar ook,
hoe de andere honden zich voelen
Wel heeft die gevoeligheid ook een keerzijde,
want er zijn ook wel dingen die je heel erg spannend vindt
Maar dan kom je vragen of we je willen helpen,
en natuurlijk doen we dat dan
Sport en spel vindt je helemaal geweldig, je wilt alles voor ons doen
frisbeeën (alleen het woord al) is jouw favoriet

Moeder en oma van het Staffalicious-nageslacht
Je bent echt moederoverste, Gina regelt het wel
Of het nou gaat om een speeltje uit de tuin halen,
ons duidelijk maken dat we een koekje bij de koffie zijn vergeten,
ruw spel sussen tussen je dochters Daisy en Charlie,
mens en dier troosten, puppytandjes poetsen
En zelfs je eigen eten teruggeven aan de puppy’s, ook aan je kleinkinderen
Gina de Nannydog, een echte Staffordshire Bull Terrier

Lieve, lieve mooie Gina, gefeliciteerd heerlijke knappe hond
Nog iedere dag leer ik van jou en ben ik trots op wat je ons geeft
En het allerbelangrijkste……
Iedere dag houden wij van jou en jij van ons!

Dikke knuffel van je vrouwtje

Wat hebben we op de planning……

Ik ga een 3 daagse cursus volgen voor fokkers, altijd goed om kennis te vergaren en een certificaat te scoren.We zullen met Pip nog meermaals gaan showen.De 4e Staffaliciousdag staat gepland en de uitnodiging is verstuurd En wat de puppyplanning betreft……we zijn aan het rondkijken voor een geschikte reu voor Charlie haar 2e nest, aan het einde van 2019. En medio 2020 voor onze mooie Pip. Maar vooral zullen we zoveel mogelijk genieten van en met onze honden!

Published by